خانوادههای قربانیان جنگ در واکنش به رهایی ۴۰۰ زندانی گروه طالبان از سوی حکومت میگویند که رهایی این شمار از زندانیان طالبان، خلاف قانون است. به گفتۀ خانوادههای قربانیان، در لویه جرگۀ مشورتی صلح به آنان سهم فعال داده نشده بود.
شماری از خانوادههای قربانیان جنگ تأکید میکنند که حکومت در غیبت قربانیان جنگ نمیتواند به صلح دایمی و پایدار دست یابد. آنان همچنان نگران اند که زندانیان آزاشده طالبان ممکن است دوباره به میدانهای جنگ بر گردند.
یاسر قبادیان، یکی از قربانیان جنگ به سلاموطندار میگوید، صلحی که در غیبت قربانیان جنگ اتفاق بیافتد، پایدار نخواهد بود. او افزوده که حکومت با رهایی ۴۰۰ زندانی گروه طالبان، قانون را نقض کرده است.
روحالله رها، یکی دیگر از قربانیان جنگ میگوید که تصیم لویهجرگه مشورتی صلح مبنی بر آزادی چهارصد زندانی گروه طالبان، بیحرمتی به قربانیان جنگ است.
جواد زابلستانی، مسئول اجرایی نهاد حقوق بشر و دموکراسی افغانستان میگوید که تلاش دولت برای رسیدن به صلح، به جایی نمیرسد و باید در این پروسه قربانیان جنگ بیشترین حضور را داشته باشند.
اما درانی جاوید وزیری، معاون سخنگوی ارگ ریاست جمهوری میگوید، رهایی زندانیان طالبان در مشورت با نمایندهگان مردم و سهم فعال همه اقشار جامعه صورت گرفته است.
دولت افغانستان روز جمعه گذشته برای تصمیمگیری در باره ۴۰۰ زندانی گروه طالبان لویهجرگه مشورتی برگزار کرد. در این جرگه که برای سه روز ادامه داشت، اشتراککنندهگان به رهایی ۴۰۰ زندانی گروه طالبان که موارد «حقالعبدی» را مرتکب شدهاند، موافقت کردند. در جرگه مشورتی صلح، ۳۴۰۰ تن به شمول ۷۰۰ زن از سراسر کشور اشتراک کرده بودند.