پس از به قدرت‌رسیدن امارت اسلامی این نخستین عیدی‌ست که شهروندان از آن تجلیل می‌کنند، اما در شماری از ولایت‌ها تجلیل از عید فطر مانند عیدهای گذشته نیست و آماده‌‌گی مردم کم‌رنگ به نظر می‌رسد.

در ولایت ارزگان نیز هرچند باشنده‌گان آماده‌گی‌هایی برای عید فطر گرفته بودند، اما به‌دلیل وضع محدودیت‌ها از سوی امارت اسلامی تجلیل از آن کم‌رنگ است و جنب‌وجوش سال‌های گذشته را ندارد.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

چهارراهی «غازی امان‌الله خان» در شهر ترینکوت، مرکز ارزگان مکانی‌ست که همه‌ساله هزاران تن از باشنده‌گان در کنار بازی «تخم‌جنگی»، برنامه‌های موسیقی برگزار و رقص محلی می‌کنند، اما ام‌سال محدودیت‌هایی از سوی مسئولان امارت اسلامی بر مردم وضع شده است و به برگزاری برنامه‌های موسیقی و انجام بازی‌ تخم‌جنگی اجازه داده نمی‌شود.

محمد سلام، یک تن از باشنده‌گان ترینکوت، به سلام‌وطندار می‌گوید که در سال‌های گذشته بازی تخم‌جنگی، موسیقی و اتن در شهر برگزار می‌شد و مردم با خوش‌حالی به آمدن عید آماده‌گی می‌گرفتند، اما ام‌سال این خوش‌حالی کم‌رنگ است و به‌دلیل محدودیت‌ها مانند گذشته نیست.

شماری دیگر از باشنده‌گان ارزگان نیز دیدگاه مشابه دارند، اما می‌افزایند که عید ام‌سال به‌دلیل نبود جنگ و تدابیر شدید امنیتی قابل خرسندی است.

حکمت‌الله، یکی دیگر از باشنده‌گان ارزگان می‌گوید: «این نخستین عید است که جنگ نیست، ما بسیار خوش‌حال استیم، اما اگر مانند عیدهای گذشته به مردم اجازۀ تجلیل می‌دادند، بیش‌تر لذت‌بخش می‌بود؛ اما حال کم‌رنگ است.»

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

در همین حال، ملا بشیر، فرمانده امنیۀ ارزگان، بازی تخم‌جنگی را از دیدگاه اسلام ناروا می‌خواند و می‌گوید که شهروندان باید از آن خودداری کنند. او تأکید می‌کند که مردم می‌توانند خریدوفروش تخم را انجام دهند؛ اما جنگیدن با تخم اجازه نیست.

در ولایت ارزگان روزهای عید همه‌ساله اطراف شهر به‌روی تردد وسایط نقلیه بسته می‌شود و باشنده‌گان پیاده رفت‌وآمد می‌کنند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: