شماری از بیماران و بیمارداران در غزنی، می‌گویند که با تغییرهای فصلی و بیش‌‌ترشدن گردوخاک در این ولایت، بیماری نفس‌تنگی در میان زنان افزایش یافته است. بی‌بی هاجر، بانویی که بیمار خود را برای درمان به یکی از درمان‌گاه‌های خصوصی شهر غزنی آورده است، در گفت‌وگو با سلام‌وطندار از بی‌تأثیربودن داروهایی که در بازار به‌ فروش می‌رسد، می‌گوید.

بانو هاجر، می‌افزاید: «یک مریض نفس‌تنگی داریم؛ خیلی شدید مریض است. گاهی وقت‌ها که کار زیاد را انجام می‌دهد؛ زیاد نفس‌تنگی برایش پیدا می‌شود. مریض ما به دوا ضرورت دارد که نمی‌فهمم چه قسم دوا بگیریم و گاهی که دوا می‌گیریم هم، درست تأثیر ندارد. مثلاً تابلیت یا انواع شربتی که استفاده می‌کنند، تأثیرات خوبی ندارد.»

گیتی، بیماری که برای درمان نفس‌تنگی به یکی از درمان‌گاه‌های شهر غزنی آمده است، می‌گوید که با پیاده‌روی نفس‌تنگی‌اش بیش‌تر می‌شود. او می‌افزاید: «من چند وقت می‌شود که یک تکلیف پیدا کرده‌ام؛ وقتی که راه می‌روم یا پیاده‌روی می‌کنم، در راه‌رفتن نفس‌تنگی پیدا می‌کنم؛ در کارکردن هم زیاد می‌شود. دوا که می‌خورم، خوب‌تر است؛ اگر نخورم، تکلیف‌هایم زیاد می‌شود و بدون دوا نمی‌توانم گذاره کنم.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

از سویی هم، ایمل، دیگر بیمارداری که همسرش را برای درمان به شفاخانه‌ی حوزه‌ای غزنی آورده است، می‌گوید با این که بیمارش زیر درمان است؛ اما نفس‌تنگی آن در حال افزایش است. او می‌افزاید: «از من خانمم هست که زیاد تکلیف نفس‌تنگی دارد. دوا که می‌خورد، خوب است؛ وقتی که دوا نمی‌خورد، همان گونه نفس‌تنگی دارد. حالا نزد داکتر/پزشک آورده‌ایم، ببینیم که داکتر چه چاره می‌کند. زیاد که پیاده‌روی می‌کند، این مشکل برایش رخ می‌دهد.»

با این حال، مژگان احمدی، پزشک در غزنی، می‌گوید که بیماری ابتدایی تنفسی را با داروهای سنتی می‌توان درمان کرد؛ اما اگر این بیماری بیش‌تر شود، بیماران باید نزد پزشک مراجعه کنند.

بانو احمدی، در باره‌ی روش درمان و ویژگی‌های این بیماری می‌گوید: «اگر علایمش احساس خفگی بود؛ به سختی نفس می‌کشید؛ تپش قلبش زود زود بود و خیس‌ خیس می‌کرد و سرفه‌اش هم شدید بود؛ باز ما در این جا اول معاینات می‌دهیم؛ معاینات لابراتواری. درمان خانگی‌اش را که داریم، فقط همی دارچین است، یک گیاه است که ضدالتهاب و ضدعفونی‌کننده دماغ و گلو می‌باشد که ما برایش پیشنهاد می‌کنیم و باز اگر این‌ها برایش فایده نکرد، ما باید دواهای کم‌هزینه و دواهایی که عوارض کم‌تر داشته باشد را برایش می‌دهیم.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

در همین حال، رسول‌خان نظری، رییس صحت عامه‌ی غزنی، به سلام‌وطندار می‌گوید که هرچند بیماری نفس‌تنگی در میان زنان افزایش یافته است؛ اما مرکزهای درمانی در این ولایت توان درمان آن را دارند.

او می‌افزاید: «نفس‌تنگی یک بیماری فصلی است که در فصل‌ها شیوع می‌کند. در فصل زمستان و سردی‌ها شدت بیش‌تر پیدا می‌کند و راستی هم نزد خانم‌ها بیش‌تر است که با سردی هوا و تغییرات فصلی واقعات آن زیاد می‌شود. در این بخش در تمامی شفاخانه‌ها امکانات داریم و ان‌شاءالله مشکلات مردم تا حدی زیاد مرفوع است.»

گفتنی است که نفس‌تنگی بیماری ویران‌گر است و در آغاز اگر درمان صورت نگیرد و پیش‌رفته شود، سیستم تنفسی را آسیب می‌زند و روند درمان آن را نیز دشوار می‌کند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: