صفحه ویژه مهاجرت

به مهاجرت نامنظم نه بگویید

نان به بهای جان؛ یک چوپان افغان در ایران کشته شده است

خانواده‌ای در ولسوالی ینگی‌قلعه‌ی تخار، با فرستادن تصویرهایی به سلام‌وطندار، می‌گوید که پسر ۱۵‌ساله‌ی این خانواده که از یک سال به این سو در ولایت فارس ایران، مصروف چوپانی بوده، به شکل بی‌رحمانه‌ای کشته شده است.

این پسر رامین نام داشته و به گفته‌ی خانواده‌اش، یک‌شنبه‌شب -۷ جوزا- در منطقه‌ی مرودشت ولایت فارس ایران، توسط افراد ناشناس کشته شده است.

مهاجران افغان در ایران و ترکیه از بدرفتاری پولیس شکایت دارند

پس از روی‌کارآمدن دوبارۀ امارت اسلامی، هزاران تن از شهروندان افغانستان راهِ مهاجرت را در پیش گرفته و راهی کشورهای ایران، ترکیه و پاکستان شده‌اند. اکنون شماری از مهاجران افغان در کشورهای نام‌برده می‌گویند که با مشکلاتی بسیار دست‌وپنجه نرم می‌کنند؛ از افزایش بهای مواد خوراکی گرفته تا مزد کم در بدل کار بسیار و رفتار نادرست پولیس با آنان.

مهاجران افغان بازگشته از ایران از اخاذی و گروگان‌گیری نظامیان این کشور شاکی‌اند

شماری از مهاجران افغان که به تازه‌گی از ایران ردومرز شده و به کشور بازگشته‌اند، شاکی‌اند و می‌گویند که در هنگام بازگشت به کشور در اردوگاه‌های ایران از سوی نظامیان این کشور به گروگان گرفته شده‌اند و از آنان اخاذی شده‌ است.

روز جهانی پناهنده‌گان؛ پناه‌جویان افغانستان خواستار اقدامات فوری و مؤثر برای بهبود وضعیت زنده‌گی‌شان‌اند

امروز بیستم جون، برابر با روز جهانی پناهنده‌گان است. این روز توسط سازمان ملل متحد به‌منظور احترام به پناه‌جویان در سراسر جهان نام‌گذاری شده است. در روز جهانی پناهنده‌گان از قدرت و شجاعتی که پناهنده‌گان برای فرار از مشکلات، درگیری و شکنجه از کشورشان به خرج می‌دهند، تجلیل می‌شود.

مرگ؛ سرانجام مهاجرت

شماری از باشنده‌گان بغلان پیکر عزیزآغا، فرزند بزرگ و نان‌آور یک خانوادۀ هشت‌نفری را این‌جا در یکی از مناطق این ولایت، با تمام آرزوهایش به خاک می‌سپارند. عزیزآغا ۲۸ سال سن داشت و دانش‌آموختۀ دانشکدۀ تعلیم و تربیۀ دانشگاه بغلان بود. او پس از فراغت از دانشگاه، دو نیم سال تمام در بخش اداری این دانشکده به گونۀ افتخاری کار کرد.

از پروان تا اروپا؛ رویایی که تحقق نیافت

حمید حمیدی، از جوانان ولایت پروان است. او در سال ۲۰۱۷ و پس از پایان دورۀ مکتب، مهاجرت بی‌مدرک قانونی/نامنظم را به هدف رسیدن به اروپا با پیمودن راه‌های دشوارگذر برای زنده‌گی بهتر در پیش گرفت؛ اما مهاجرت موفق نداشت. حمید طعم تلخ مهاجرت را زمانی چشیده که تازه از مکتب فارغ شده بود. او نخست به ایران و از آن‌جا به ترکیه رفت.

ویدیو‌
سرنوشت نامعلوم
دیگر مطالب

مهاجران افغان در ایران: رفتار شهروندان و پلیس ایران با مهاجران افغان نامناسب شده است

نفیسه محمدی ۲۲ساله، مهاجر افغان در ایران است که پس از تحولات پسین سیاسی در کشور، به ایران مهاجرت کرده است. او در دوره‌ی جمهوری، فعال حقوق زن و مربی ورزش‌های رزمی در افغانستان بود؛ اما اکنون در ایران با برخی از چالش‌های مهاجرت شب‌وروز را سپری می‌کند.

شهروندان بازگشته: هنوز کمکی از سوی حکومت و مؤسسه‌ها دریافت نکرده‌ایم

جان‌محمد، مرد ۵۵ساله‌ای که بیش‌تر سال‌های عمرش را در پاکستان سپری کرده، اکنون به آغوش وطن بازگشته است؛ اما بی‌هیچ امکاناتی از زندگی. او که سال‌های خوب زندگی‌اش را در پاکستان و در دیار غربت سپری کرده، اکنون نگران تربیت فرزندانش است و از امارت اسلامی می‌خواهد که در کنار کمک‌های نقدی با مهاجران بازگشته به کشور، زمینه‌ی تربیت و آموزش کودکان بازگشته به کشور را مهیا کند.

سازمان بین‌المللی مهاجرت: در سه ماه بیش از نیم‌ میلیون تن افغانستان را ترک کرده اند

به دنبال پخش گزارش سازمان بین‌المللی مهاجرت (IOM) از مهاجرت بیش از ۵۰۰ هزار شهروند افغانستان در سه ماه دوم سال روان میلادی، شماری از شهروندانی که اخیراً به کشورهای دور و نزدیک مهاجر شده اند، می‌گویند که کم‌بود یا نبود فرصت‌های شغلی-معیشتی و یافتن موقعیت‌های بهتر کسب و کار، علت اصلی بیرون‌شدن شان از افغانستان بوده است.

اگر به مشکل بانکی ما توجه نشود خسارت‌های زیادی را متحمل خواهیم شد؛ گفت‌وگو با یک بازرگان قالین

بخشی از مشکلات حل شده و بخشی هم باقی است. وقتی قالین را صادر می‌کنیم، باید مال به مقصد برسد و پول به حساب ما بیاید. از این که افغانستان با حکومت سرپرست کنترل می‌شود، با مشکل روبه‌رو استیم. بعد از تحویل قالین، چهار ماه زمان می‌برد که پول به دست ما برسد. امیدواریم این مشکل حل شود.

در یک روز گذشته بیش از ۲۰۰۰ مهاجر افغان به گونه‌ی اجباری از ایران و پاکستان اخراج شده اند

وزارت امور مهاجرین و عودت‌کنندگان، امروز (یک‌شنبه، ۲۰ جوزا) در خبرنامه‌ای گفته است که در یک روز گذشته ۱۷۷۳ مهاجر افغان از گذرگاه مرزی اسلام‌قلعه‌ی هرات به گونه‌ی داوطلبانه و اجباری به کشور برگشته اند. ۳۲۴ مهاجر افغان دیگر از گذرگاه مرزی سپین‌بولدک در کندهار، به گونه‌ی اجباری به کشور برگشته اند.

پنج میلیون زن در افغانستان سرگرم کارهای کشاورزی اند؛ گفت‌وگویی با ممتاز یوسف‌زی

سکتور کشاورزی، از مهم‌ترین منابع اقتصادی افغانستان است و بیش‌ از ۷۰ درصد خانوارها، سرگرم کشاورزی اند و از این راه نیازهای زندگی شان را فراهم می‌کنند؛ اما هنوز توجهی که باید به این بخش مهم زیربنایی صورت نگرفته و کشاورزی در افغانستان به شکل سنتی آن ادامه یافته که در نتیجه،‌ بازدهی خوبی نداشته است.

وزارت مهاجرین: مهاجران افغان در مسائل داخلی و سیاسی هیچ کشوری مداخله نمی‌‌کنند

مسئولان در وزارت امور مهاجرین و عودت‌کنندگان حکومت سرپرست، در واکنش به اظهارات معاون والی تهران که از مهاجران غیرقانونی افغان به عنوان ماین‌های اخلاقی، اقتصادی و اجتماعی نام برده است، می‌گویند که افغان‌های ساکن کشورهای بیرونی، هیچ گاه دخالتی در مسائل داخلی و سیاسی هیچ کشوری نداشته ‌اند.

زنان دارای معلولیت در افغانستان در چه وضعی به سر می‌برند؟

یافته‌های سلام‌وطندار از گفت‌وگو با ۲۴ زن دارای معلولیت فیزیکی در کابل، نشان می‌دهد با این که این زنان واجد شرایط دریافت معاش از سوی حکومت سرپرست هستند؛ اما ۱۷ تن آن‌ها هیچ کمکی دریافت نکرده اند و هفت تن دیگر هم به گونه‌ای کمک دریافت می‌کنند که برای امرار معاش شان بسنده نیست.

پیامدهای جنگ ویران‌گر؛ وزارت شهدا و معلولین: به ۳۰ هزار زن دارای معلولیت حقوق پرداخت می‌کنیم

در نظام پیشین، مشکلات اداری، جعل، تذویر و رشوت‌ستانی خیلی زیاد بود. افراد با استفاده از کمیشن‌کاران، خود را معلول یا یتیم ثبت کرده بودند و حقوق می‌گرفتند. ما وقتی آمدیم، در قدم نخست دیتابس نظام پیشین را لغو و ثبت نام جدید را شروع کردیم. یتیم‌ها و معلولان خیالی که به ‌اساس جعل و تذویر درج سیستم بودند را بیرون کردیم.