خلیل‌الرحمان حقانی، سرپرست وزارت امور مهاجرین و عودت‌کنندگان، امروز (دوشنبه‌، ۲۷ قوس) در برنامه‌ای که به مناسبت گرامی‌داشت از ۱۸ دسمبر مصادف با روز جهانی مهاجران، در مرکز اطلاعات و رسانه‌های حکومت برگزار شده بود، می‌گوید که هفت میلیون شهروند افغانستان در کشورهای مختلف مانند ایران، پاکستان، ترکیه و دیگر کشورها به عنوان مهاجر زندگی می‌کنند.

او، از کشورهای میزبان مهاجران، می‌خواهد که روند اخراج اجباری مهاجران افغان را متوقف کنند. سرپرست وزارت امور مهاجرین و عودت‌کنندگان، می‌افزاید: «هفت میلیون شهروند افغانستان در کشورهای همسایه و کشورهای دیگر مهاجر اند و کشورها باید روند اخراج اجباری مهاجران افغان را متوقف کنند.»

در همین حال، دفتر معاونت اقتصادی ریاست‌الوزرای امارت اسلامی، تغییرهای آب‌وهوایی، مشکلات اقتصادی و جنگ‌های چند دهه‌ی پسین را از عامل‌های برجسته‌ی مهاجرت عنوان کرده است. عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، از بخش خصوصی می‌خواهد که برای شهروندان بازگشته از کشورهای همسایه، زمینه‌ی کار را فراهم کند.

سلام‌وطندار را در شبکه‌ی «ایکس» دنبال کنید

معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، می‌گوید: «ما از بخش خصوصی می‌خواهیم که به ایجاد زمینه‌ی کار تلاش کند و از مهاجران می‌خواهیم که به افغانستان بیایند و امارت اسلامی زمینه‌ی زندگی را برای شان فراهم می‌کند.»

با این حال، دفتر معاونت اداری ریاست‌الوزرا، می‌گوید که کمیسیون عالی برای رسیدگی به مشکلات شهروندان برگشت‌داده‌شده، تا کنون بیش از ۵۸ هزار خانواده را ثبت کرده است.

عبدالسلام حنفی، معاون اداری ریاست‌الوزرا و رییس کمیسیون عالی رسیدگی به مشکلات شهروندان بازگشته، می‌گوید که حکومت سرپرست تلاش می‌کند تا برای شهروندان بازگشته از پاکستان، زمینه‌ی کار را فراهم کند.

او می‌افزاید: «همسایه‌ها دست به اخراج اجباری زدند و امارت اسلامی خواست به گونه‌ی بهتر آن را مدیریت کند و برای مهاجرین در ولایت‌های خود شان یک نمره زمین توزیع می‌شود و برای اشخاصی که تجارت می‌کنند، زمینه‌ی سرمایه‌گذاری در کشور فراهم خواهد شد.»

از سویی هم، شماری از مهاجران افغان با نگرانی از وضعیت مهاجران در کشورهای همسایه، می‌گویند که بی‌کاری، ناداری و مشکلات امنیتی، سبب شده است که آنان از افغانستان به کشورهای دیگر مهاجر شوند.

نوراحمد یورتداش، مهاجر افغان در ترکیه که به دلیل مشکلات امنیتی ۱۰ سال پیش به آن کشور رفته است، می‌گوید که به دلیل افزایش مهاجران در ترکیه، شهروندان آن کشور با مهاجران رفتار تبعیض‌آمیز دارند.

او می‌افزاید: «من خبرنگار بودم، به علت افزایش رویدادهای امنیتی در دوره‌ی جمهوری، به ترکیه مهاجر شدم و از ۱۰ سال به این سو در این جا زندگی می‌کنم. از دو سال به این سو، از زمانی که مهاجران در ترکیه افزایش یافته، مردم ترکیه حساسیت نشان می‌دهند و بالای دولت ترکیه فشار آوردند تا اقامت شان را باطل کنند.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

مجاهدخان شینواری، مهاجر افغان در پاکستان، می‌گوید که روند بازداشت مهاجران افغان بدون مدرک و غیرقانونی در آن کشور شدت گرفته است. «در اثر تحولات که مهاجران به پاکستان می‌آیند و نهادهای پیشتیبان مهاجران بی‌توجهی می‌کنند و پلیس آن‌ها را می‌گیرد بازداشت و اخراج می‌کند.»

پروانه، مهاجر افغان در ایران، می‌گوید که به دلیل بی‌کاری سرپرست خانواده‌ی شان، به ایران مهاجر شده اند و هم‌اکنون او نگران اخراج اجباری خود و اعضای خانواده‌اش است.

به گفته‌ی مسئولان وزارت امور مهاجرین و عودت‌کنندگان، سه میلیون بی‌جاشده‌ی داخلی در کشور وجود دارد که در فضای باز زندگی می‌کنند و از این میان، حدود یک میلیون و ۳۵۰ هزار تن شان به مناطق آبایی خود برگشته اند.

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: