شماری از شهروندانی که در چند ماه پسین از ایران و پاکستان به کشور بازگشته اند، با شکایت از دشواری روزگار خواستار جدیت حکومت سرپرست امارت اسلامی برای فراهم‌کردن زمینه‌های کاری به خود شان اند.

عبدالرحمان و فیروز، شهروندانی که چند ماه پیش از ایران و پاکستان بازگشته‌ اند، می‌گویند که تا کنون نتوانسته اند کار ثابتی به خود دست‌وپا کنند و از این رو توانایی فراهم‌کردن مصارف زندگی شان را ندارند.

عبدالرحمان، می‌گوید: «من دو ماه می‌شود به افغا‌نستان آمده‌ام، سرای را کرایه کرده‌ام و این جا نشسته‌ام. ما در خانواده شش نفر هستیم. بعد از این که ردمرز شدم، صاحب کارم جواب گوشی را هم نمی‌دهد؛ پولم ماند، گادی گرفتیم، کار و غریبی هیچی نیست. با همین روز ۲۰ یا ۳۰ افغانی زندگی ما را می‌گذرانیم.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

فیروز، نیز می‌گوید: «پول‌هایی که امارت اسلامی یا نهادها به ما داده بودند، خلاص شده است. دیگر کار و وظیفه نیست، بی‌کاری است. اولادهای ما بی‌سرنوشت اند و مکتب و این‌ها نیست؛ امکانات نداریم.»

شهروندان بازگشته، خواستار جدیت حکومت سرپرست امارت برای فراهم‌کردن زمینه‌های کاری به خود شان اند.

در همین حال، مسئولان در ریاست امور مهاجرین و عودت‌کنندگان هرات و گذرگاه مرزی تورخم، به سلام‌وطندار می‌گویند که روزانه ده‌ها خانواده از ایران و پاکستان به کشور بازمی‌گردند.

عبدالله قیومی، آمر امور سرحدی ریاست امور مهاجرین و عودت‌کنندگان هرات، می‌گوید: «بازگشت ردمرزی و آزاد، روزانه ۱۵۰۰ تا ۱۶۰۰ تن است. حدود ۴۵ هزار تا ۵۰ هزار تن تنها در ماه جدی از این کشور بازگشته اند؛ روزانه ۳۰  تا ۴۰ فامیل بازمی‌گردند. به بازگشتی‌ها از سوی امارت اسلامی هم‌کاری صورت می‌گیرد.»

عرفات مهاجر، نماینده‌ی ریاست اطلاعات و فرهنگ ننگرهار در تورخم، نیز می‌گوید: «از گذرگاه تورخم روزانه ۲۵ خانواده بازمی‌گردند؛ این روند نسبت به پیش کاهش یافته است. از ماه میزان تا ۲۵ جدی، ۳۸ هزار خانواده بازگشته اند که ۴۰۰ هزار تن می‌شود. از طرف امارت اسلامی به این‌ها خدمات ارائه می‌شود؛ به هر خانواده ۱۰ هزار افغانی داده می‌شود.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

های کیونگ جون، رییس بخش آسیا و اقیانوس آرام کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، نیز روز دوشنبه در دیدار با محمد عبدالکبیر، معاون سیاسی ریاست‌الوزرا، با نگرانی از وضعیت شهروندان بازگشته‌ی افغان، خواستار هم‌کاری نهادهای امدادرسان بین‌المللی برای اشتغال‌زایی برای مهاجران بازگشته شده است.

در خبرنامه‌ی ارگ به نقل از محمد عبدالکبیر، آمده است که تأمین امکانات کامل برای حل مشکل فقر، بی‌کاری و گرسنگی در افغانستان، نیاز به زمان بیش‌تر و هم‌کاری سازمان‌های بین‌المللی دارد.

با این که وزارت امور مهاجرین و عودت‌کنندگان از برنامه‌هایش برای ایجاد اشتغال‌زایی و حل چالش‌های مهاجران بازگشته به پرسش‌های سلام‌وطندار پاسخی نداد؛ اما پیش از این گفته که در سال پیش روی خورشیدی، زمینه‌های کاری برای مهاجران بازگشته از سوی این وزارت فراهم خواهد شد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: