شماری از مهاجران افغان که به تازه‌گی از ایران ردومرز شده و به کشور بازگشته‌اند، شاکی‌اند و می‌گویند که در هنگام بازگشت به کشور در اردوگاه‌های ایران از سوی نظامیان این کشور به گروگان گرفته شده‌اند و از آنان اخاذی شده‌ است.

گل‌احمد، یک تن از مهاجران افغان که تازه از ایران بازگشته است، به سلام‌وطندار می‌گوید که در یکی از اردوگاه‌های‌ ایران مجبور به پرداخت اخاذی ۳ تا ۴ میلیون تومان شده و تا تهیۀ این مقدار پول، در اردوگاه گروگان بوده است. او می‌افزاید که مجبور شده است این مقدار پول را به کمک اقاربش تهیه کند.

گل‌احمد می‌گوید: «ما یک روز سرِ کار بودیم، آمدند ما را گرفتند و به خواب‌گاه آوردند. سر ما ظلم می‌کردند و از ما پیسه طلب کردند. از ما حدود سه الی چهار میلیون پیسه گرفتند، خود ما پیسه نداشتیم، مجبور شدیم دوست‌های خود را زنگ زدیم، حواله کردند. ظلم و شکنجه زیاد می‌کردند و توهین و تحقیر هم می‌کردند.»

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

نعمان، یک تن دیگر از مهاجران بازگشته از ایران، به سلام‌وطندار می‌گوید که او نیز در یکی از اردوگاه‌های ایران به گروگان گرفته شده بود و افزون بر این‌که از سوی نظامیان این کشور لت‌وکوب می‌شد، مجبور به انجام کارهای شاقه نیز بود.

او می‌گوید: «داخل اردوگاه مثل یک برده از ما سوء‌استفاده می‌کردند. به ما لباس‌ها را می‌دادند و می‌گفتند بشویید، اتاق‌های ما را پاک‌کاری کنید و دیگر کارهای شاقه را سر ما انجام می‌دادند. ما را لت‌وکوب و شکنجه نیز می‌کردند.»



مهاجران تازه بازگشته از ایران حکایت‌های دیگری از کارفرمایان‌شان نیز دارند. آنان می‌گویند با آن‌که ماه‌ها کار می‌کردند، اما در بدل تقاضای پول از سوی صاحبان کار به پولیس تحویل می‌شدند.

محمدرحیم، یک تن از باشنده‌گان هلمند که تازه از ایران بازگشت کرده است، می‌گوید: «ما آن‌جا تقریباً سه ماه کار کردیم، زمانی‌ که ما حق خود را طلب کردیم، برای‌شان گفتیم ما به افغانستان پول روان می‌کنیم، آنان به ما پاسخ منفی دادند و ما را توهین، تحقیر و تهدید کردند که به پولیس تسلیم می‌کنند. وقتی دوباره طلب کردیم، زنگ زدند ما را به پولیس تحویل دادند و ردومرز کردند.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

تلاش کردیم پاسخ مسئولان امارت اسلامی را در این باره داشته باشیم؛ اما با تماس‌های پی‌هم به سخنگویان امارت اسلامی و اداره‌های ذی‌ربط، موفق نشدیم.

گفتنی‌ست که در ماه‌های پسین نوارهای تصویری بسیاری از برخورد نامناسب نظامیان ایرانی با مهاجران افغان در شبکه‌های اجتماعی پخش شده است. پس از پخش این نوارهای تصویری و واکنش‌های گسترده در برابر آن، هیأتی از امارت اسلامی برای حل مشکلات مهاجران افغان به ایران سفر کرد؛ اما هنوز از نتیجۀ این سفر اطلاعی در دست نیست.

با این ‌همه، به تازه‌گی رابرت ماردینی، رئیس کمیتۀ جهانی صلیب سرخ، پس از دیدار با مقام‌های ایران گفته که حکومت این کشور به برخورد بهتر در برابر مهاجران افغان تعهد کرده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: