شماری از زنان تجارت‌پیشه در بغلان، از نبود بازار کار دایمی، افزایش هزینه‌ی مصرف برق و کرایه‌ی جا، شاکی اند و از مسئولان می‌خواهند که برای صنایع دستی زنان، بازار دایمی ایجاد کنند.

زرمینه عظیمی، مسئول رستورانت «نوبهار» و شیرین‌ محمدی، مسئول کارخانه‌ی تولید صنایع دستی بانوان اندراب در شهر پلخمری، مرکز بغلان که به ده‌ها زن زمینه کار را فراهم کرده اند، می‌گویند که بازار کار شان نسبت به دو سال پیش از رونق افتاده است و برای پیش‌رفت، به حمایت‌های مالی و غیرمالی نیاز دارند.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

زرمینه می‌گوید: «وقتی که نمایش‌گاه برگزار می‌شود، ما می‌خواهیم که به ما یک نمایش‌گاه دایمی برگزار شود، نه نمایش‌گاه دوروزه و سه‌روزه. کسی که در نمایش‌گاه سه‌روزه خبر می‌شود، زمان تمام می‌شود و مال ما به فروش نمی‌رسد‌. دیگر این که برای ما بازاریابی شود تا ما همیشه مال خود را به فروش برسانیم.»

شیرین نیز می‌گوید: «از حکومت می‌خواهیم که ما را یک کمی کمک کند؛ در یگان پروژه‌ها ما را بگیرند‌. یک کمی هم‌راه ما کمک شوند؛ ما اکنون ماه ۱۰ هزار افغانی کرایه‌ی رستورانت می‌دهیم. اگر ما حمایت شویم، می‌توانیم زمینه‌ی کار را به بیش‌تر بانوان مساعد کنیم.»

در سوی دیگر، شماری از کارآموزان و کارکنان زن در بخش‌های اقتصادی، از مسئولان امارت اسلامی می‌خواهند که به زنان زمینه‌های کاری را فراهم کنند تا آن‌ها بتوانند از پس هزینه‌های زندگی شان بر بیایند.

تمنا، کارآموز بخش آشپزی رستورانتی در شهر پلخمری، به سلام‌وطندار می‌گوید: «اقتصاد ما ضعیف بود؛ حالا این جا کار می‌کنیم، زحمت می‌کشیم؛ در مقابل زحمت ما به ما پول می‌دهند. از این پول به اولادهایم قلم و کتابچه می‌خرم و به خانواده‌ی ما کمک می‌کنیم؛ یگان چیز به خرج و خوراک خانه می‌گیریم، می‌توانیم که با خانواده‌های خود دست‌پیشی کنیم. تقاضای ما این است که برای خانم‌ها و رستورانت‌های ما کمک شود و زنان بتوانند بدون کدام ممانعت کار بکنند.»

آرزو، کارآموز در یکی از کارخانه‌های صنایع دستی در شهر پلخمری، نیز به سلام‌وطندار می‌گوید: «خواست من به تمام دخترخانم‌ها این است که نباید تسلیم شوند و کوشش کنند که در زندگی شان همیشه کوشش کنند؛ حتا اگر از نقطه‌ی صفر هم است، باید کوشش کنند تا جایی برسند. بر بخش بازاریابی باید سمینارها باشد تا کارآموزان بهتر وارد شوند.»

با این حال، مسئولان در ریاست اطلاعات و فرهنگ بغلان، می‌گویند که به مشکلات زنان تجارت‌پیشه در این ولایت رسیدگی خواهد شد.

عزت‌میر حقانی، آمر فرهنگ و گردش‌گری ریاست اطلاعات و فرهنگ بغلان، به سلام‌وطندار می‌گوید که قرار است به زودی یک نمایش‌گاه سه‌روزه برای بازاریابی به صنایع دستی زنان در این ولایت برگزار شود.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

او می‌افزاید: «ما از کارهای بانوان تجارت‌پیشه حمایت می‌کنیم و برای حمایت بانوان با مؤسسات و نهادهای امدادرسان صحبت کردیم و پروژه گرفتیم. بانوانی که صنایع دستی دارند، ما در سطح کشور و حتا در سطح جهان آن را به نمایش خواهیم گذاشت و از تاجران کشور نیز می‌خواهیم که از بغلان خریداری کنند و صنایع دستی بانوان را به سطح جهان برسانند.»

پس از روی‌کارآمدن امارت اسلامی، شمار بسیاری از دختران و زنان به دلیل بازماندن از آموزش، تحصیل و فرصت‌های کاری متنوع، به کار در بخش صنایع دستی و فعالیت‌های کوچک اقتصادی رو آورده اند؛ اما نبود بازار مناسب، سبب شده است که فعالیت‌های آن‌ها رشد زیادی نداشته باشد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: