کلایف ستفورد سمیت، وکیل‌مدافع عافیه صدیقی، دانش‌مند زن پاکستانی که به خاطر جمع‌آوری مدارک برای اثبات بی‌گناهی او به افغانستان آمده، پنج‌شنبه‌ی هفته‌ی گذشته، ۱۳ ثور، به سلام‌وطندار گفت که او در زندان مورد خشونت و شکنجه قرار گرفته است.

کلایف ستفورد سمیت، افزود: «سه هفته پیش با موکلم [عافیه صدیقی] ملاقات کردم و دو هفته بعد هم در زندان با او ملاقات دارم. عافیه صدیقی، یگانه زندانی است که ۱۴ سال است در سلول انفرادی نگه‌داری می‌شود و گفته می‌شود که او در حالت بدی قرار دارد. حالت بد او به دلیل شکنجه‌ها و آزارواذیتی است که در زندان بالای او اعمال شده است.»

وکیل‌مدافع عافیه صدیقی، می‌گوید که هم‌اکنون تلاش دارد تا مدارک و شواهدی را برای اثبات بی‌گناهی او از افغانستان جمع‌آوری کند و پس از آن با مقام‌های امریکایی می‌بیند تا آن‌ها را وادار کند که جو بایدن، رییس‌جمهور امریکا، در پرونده‌ی عافیه صدیقی هم‌کاری کند.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

ادعای بدرفتاری در زندان امریکا -که از اساس‏گذاران اعلامیه‌ی جهانی حقوق بشر بوده و مرکز سازمان ملل متحد را در خاک خود در نیویارک میزبانی می‌کند-، اگر ثابت شود، عمق فاجعه‌ی نقض حقوق بشری را در بزرگ‌ترین حکومت دموکراتیک و مدعی حقوق بشر در جهان نشان می‌دهد.

وکیل‌مدافع عافیه صدیقی، وعده داده است که از دولت امریکا می‌خواهد به او خدمات اولیه‌ی زندگی را فراهم و او را با شکیل افریدی، تبادله کند. «ما می‌توانیم عافیه صدیقی را با شکیل افریدی تبادله کنیم و ما از امریکا می‌خواهیم که با عافیه صدیقی برخورد مناسب داشته باشد و او، اجازه‌ی نمازخواندن را داشته باشد و به پزشک هم دست‌رسی داشته باشد و در برخی موارد، مشکلات خود را با رسانه‌ها شریک کند.»

عافیه صدیقی، در پاکستان تولد شده است. او در ۱۹۹۰ به ایالات متحده‌ی امریکا مهاجرت کرد. عافیه در امریکا در رشته‌ی علوم اعصاب‌شناختی تحصیل کرد و در ۲۰۰۱ از دانش‌گاه براندیس مدرک دکترای خود را به دست آورد. در مارچ ۲۰۰۳، عافیه در فهرست بازجویی‌های اف‌بی‌آی قرار گرفت و بنا بر ادعای وکیل‌مدافعش، از پاکستان توسط نیروهای امریکایی ربوده و به زندان بگرام منتقل شد.

به گفته‌ی وکیل‌مدافع عافیه، او در ۲۰۰۸ از زندان بگرام رها شده و برای پیداکردن دو کودک خردسالش، به غزنی رفت و در آن جا از سوی نیروهای امنیتی دوره‌ی جمهوری برای بازجویی توقیف و پس از آن، دوباره توسط نیروهای امریکایی بازداشت و به زندان گوانتانامو منتقل شد. این در حالی است که زندان‌بانان امریکایی در گذشته نیز مورد انتقاد ناشی از شکنجه‌های هولناک زندانیان در عراق و افغانستان مورد انتقاد قرار گرفته بودند.

عافیه صدیقی در ۲۰۱۰ پس از ۱۴ روز دادگاه توسط یک قاضی فدرال نیویورک به ۸۶ سال زندان محکوم شد. گفته می‌شود که هیئت منصفه‌ او را به خاطر تلاش برای قتل شهروندان و کارمندان دولت امریکا و هم‌چنان حمله به افسران و کارمندان امریکایی، محکوم به مجازات کرد. گفتنی‌ است که پیش از این، امریکا اعلام کرده بود که عافیه صدیقی، دانش‌مند زن پاکستانی، در زندان‌های امریکا مورد خشونت و شکنجه قرار نگرفته است.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

در جریان سال‌های حضور امریکایی‌ها در افغانستان و عراق، شمار زیادی از زندانیان سیاسی در زندان‌های مختلف امریکا، مورد آزارواذیت روحی قرار گرفته و شکنجه‌های جسمی بسیاری را متحمل شده اند که مصداق شکنجه و جنایات جنگی به شمار می‌آید؛ اما فرصت انجام تحقیقات مستقل ناظران بین‌المللی در مورد آن‌ها فراهم نشده یا گزارش‌هایی در این باره منتشر نشده است.

این در حالی است که دولت امریکا مطابق مواد (۸ و ۱۰) کنوانسیون بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی ۱۹۶۶ سازمان ملل متحد، متعهد است که «هیچ کس نباید در معرض شکنجه یا رفتار تحقیرآمیز و مجازات غیرانسانی و وحشیانه قرار گیرد.» این گونه است که حکومت امریکا پذیرفته است که «تمام افرادی که آزادی آن‌ها سلب می‌شود (زندانیان) باید با آن‌ها با انسانیت و احترام که حقیقت ذاتی شخص انسان است، رفتار شود»؛ اما بر اساس ادعای وکیل‌مدافع عافیه صدیقی، امریکا در مورد او از اجرای این تسهیلات حقوق بشری سر باز زده است.

از لحاظ صلاحیت‌های جهانی و بین‌المللی، دولت پاکستان به عنوان دولت متبوع عافیه صدیقی، مکلفیت داشت و دارد تا طبق اعلامیه‌ی جهانی حقوق بشر، کنوانسیون بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی و سایر اسناد ناظر به حقوق بشر، در دفاع از تبعه‌ی خود وارد عمل شده، در خصوص تأمین حقوق بشری، محاکمه‌ی عادلانه و نظارت بر عمل‌کرد دولت امریکا، با ارتباط مستقیم و از طریق کمیته‌های مربوطه‌ی سازمان ملل متحد، اجرای وظیفه می‌کرد؛ اما متأسفانه هیچ گزارش مقنعی در این خصوص به نظر نمی‌رسد.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: