عید، مناسبت خوب و خوشی که در یک سال دو بار به مسلمانان اتفاق می‌افتد؛ اما به نظر می‌رسد که با گذشت هر سال مزه و کیفیت خود را از دست می‌دهد.

باشنده‌گان شهر کابل می‌‌گویند با آن‌که زمان اندکی به رسیدن عید قربان باقی مانده است؛ اما آنان آماده‌گی چندانی به تجلیل این روزهای خوش ندارند. آنان می‌‌افزایند که به‌دلیل شرایط حاکم در کشور افسرده‌اند و حتی با آمدن عید هم، خشنود نمی‌شوند.

آدم‌خان، باشندۀ شهر کابل، می‌گوید: «سال‌های گذشته عیدها را همه‌گی به خوشی و خوش‌حالی تجلیل می‌کردند، اما در این عید نه خوش‌حالی را می‌بینی نه آماده‌گی را، همه‌گی افسرده است. جوان ۲۴ ساله هستم؛ اما دل‌خوشی به آمدن عید ندارم.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

همایون، دیگر باشندۀ شهر کابل، نیز می‌گوید: «سابق وقتی ۱۵ روز به عید می‌ماند، مردم شوق داشتند، مردم با شور و شوق آمادۀ عید می‌شدند، محبت و صمیمیت بود. حالا روزبه‌روز و سال‌به‌سال همین محبت و صمیمیت‌ها​ کم می‌شود.»

بلال و سلیمان، دو باشندۀ دیگر شهر کابل، می‌‌گویند که آمادۀ تجلیل از عید نیستند. به گفتۀ آنان، وضعیت بد اقتصادی اجازه نمی‌دهد تا روزهای خوشی را به‌طور درست تجلیل کنند.

بلال می‌گوید‌: «وضعیت اقتصادی مردم روزبه‌روز خراب می‌شود، با این وضعیت عید را تجلیل کرده نمی‌توانند، من خودم حالا دو روز به عید مانده است، اما هیچ آماده‌گی نگرفته‌ام؛ چون شوقش نیست.»

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

با این حال، روان‌شناسان می‌گویند که تجلیل از خوشی‌ها نیاز بشریت است. به گفتۀ آنان، کم‌رنگ‌شدن استقبال از روزهای خوش عواقب منفی در پی دارد.

زهرا میرزائی، روان‌شناس به سلام‌وطندار می‌گوید که اثرهای مخرب​ ناتوانی برای تجلیل عید، کودکان را بیش‌تر متأثر می‌کند.

این در حالی‌ست که شهروندان کشور با مشکلات فراوان به‌ویژه مشکلات اقتصادی روبه‌رو اند و براساس گزارش‌ها، افغانستان غمگین‌ترین مردم را در سطح جهان دارد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: