بانک جهانی، در اعلامیه‌ای که دو روز پیش پخش کرده، از بسته‌ی کمک مالی ۸۴میلیون‌دالری به افغانستان خبر داده است. این بانک، اعلام کرده است که این کمک در بخش‌های تطبیق پروژه‌های اشتغال‌زایی و بدیل معیشت در افغانستان به مصرف خواهد رسید.

این کمک بانک جهانی، از معدود کمک‌ها برای افغانستان در بیش‌تر از دو سال‌ونیم گذشته است که با تمرکز به تطبیق پروژه‌های اشتغال‌زایی و توسعه‌ای ارائه می‌شود؛ زیرا در این مدت بیش‌تر کمک‌های جامعه‌ی جهانی به منظور ارائه‌ی کمک‌های انسان‌دوستانه در چارچوب کمک‌های غذایی و بهداشتی صورت ‌گرفته است.

وزارت اقتصاد حکومت سرپرست امارت اسلامی، از این کمک بانک جهانی استقبال می‌کند و می‌خواهد که بانک جهانی به منظور هم‌کاری برای رسیدگی به بحران بی‌کاری و ناداری در افغانستان، پروژه‌های توسعه‌ای خود را تطبیق کند.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

عبدالرحمان حبیب، سخن‌گوی وزارت اقتصاد، به سلام‌وطندار می‌گوید: «مسئولان بانک جهانی قبلاً نیز در اعلامیه‌ای از آغاز به کار پروژه‌های انکشافی نیمه‌کاره اطمینان داده بودند. آغاز این پروژه‌ها سبب ایجاد زیرساخت‌های اقتصادی خواهد شد که بالای وضعیت اقتصادی مردم ما تأثیرات مثبت خواهد داشت.»

در همین حال، عبدالنصیر رشتیا، آگاه مسائل اقتصادی، تحرک اقتصادی خانواده‌ها و رسیدگی به مشکل بی‌کاری و ناداری در کشور را، نیازمند تطبیق پروژه‌های توسعه‌ای و ارائه کمک‌های جهانی با تمرکز بر تطبیق ‌چنین پروژه‌ها می‌داند.

او در این باره می‌گوید: «در حقیقت این کمک‌ها سبب تحرک پروژه‌های اقتصادی و انکشافی در کشور می‌شود و این تحرک پروژه‌ها سبب ایجاد زمینه‌ی کار می‌شود و کار و اشتغال سبب کاهش فقر می‌شود.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

از سویی هم، ثریا دقیق، از زنان فعال در بخش تجارت در هرات که از دست‌کم نُه ‌سال به این سو در این عرصه‌ فعال است، خواهان ادامه‌ی کمک‌های جهانی برای رشد کسب‌وکارهای کوچک زنان به منظور ایجاد زمینه‌های اشتغال است.

بانو دقیق در گفت‌وگو با سلام‌وطندار می‌گوید: «هم‌کاری‌ها برای ادامه‌ی کار ما مهم است؛ چون هر بار پس از تحولی کار ما آسیب می‌بیند. برای ادامه‌ی کار ما نیاز به هم‌کاری داریم تا از سقوط کار ما جلوگیری شود.»

این  در حالی است که بر اساس یافته‌های سلام‌وطندار، بیش از ۴۰۰ پروژه‌ی توسعه‌ای و اقتصادی که بیش‌تر شان از سوی بانک جهانی تمویل می‌شد، پس از روی‌کارآمدن دوباره‌ی امارت اسلامی در افغانستان، نیمه‌کاره مانده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: