شماری از فارم‌داران در کندز، می‌گویند که صنعت ماهی‌پروری در این ولایت کم‌رنگ شده و هم‌چنان خریدوفروش ماهی نسبت به سال‌های گذشته بازار خود را از دست داده است.

عزیزالله، فارم‌دار کندز، در گفت‌وگو با سلام‌وطندار از بی‌بازاری و کاهش مراجعه‌کنندگان برای خرید ماهی می‌گوید: «در فارم ما این جا که است، طیاره‌ی ماهی است، زغاره است و مارماهی است؛ همین ماهی‌ها این جا پرورش می‌شود. این رقم ماهی‌ها است؛ در این جا ۵ تا ۱۰ رقم ماهی است. از کیلوگرام ۱۵۰ افغانی گرفته تا کیلوگرام ۱۲۰۰ افغانی ماهی داریم. خواست ما همین است که کمی به ما کمک شود تا روحیه بگیریم و یک کمی دل پیدا کنیم؛ کمی زیادتر ماهی نگاه کنیم. حالا کسی در قصه‌ی ما نیست.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

با این حال، فروشندگان ماهی در کندز، با تأکید بر کم‌رنگ‌شدن خریدوفروش ماهی در این ولایت، خواستار هم‌کاری حکومت برای افزایش بازار خرید است.

وزیرخان، فروشنده‌ی ماهی در کندز، می‌گوید: «خواست ما همین است که دولت هم‌راه ماهی‌پروران یک ذره هم‌کاری کند که ماهی را پرورش ‌بدهند؛ دانه بدهند و همین چیزها را بدهند که ماهی وطنی زیاد شود.»

از سویی هم، محمد، کارشناس امور کشاورزی، می‌گوید که دلیل عمده‌ی کاهش خریدوفروش ماهی در این ولایت، واردات ماهی از کشورهای دیگر است.

او، می‌افزاید: «مسئولیت شان مشوره‌دادن فنی و تخنیکی برای ماهی‌داران است؛ دیگر کمک و هم‌کاری است برای ماهی‌داران به خاطر خوراکه‌ی این‌ها را به دفاتر خارجی معرفی کنند و خوراکه‌های ماهی برای‌ شان بدهد؛ ادویه‌جات ضد پرازیت و ضد ویروسی همین‌ها را برای شان توزیع می‌کند. وسایل ماهی‌پروری برای ‌شان می‌دهد؛ همین مسئولیت ریاست زراعت می‌باشد.»

با این ‌حال، مسئولان در ریاست زراعت کندز اما تأکید می‌کنند که بازار تولید و فروش ماهی در این ولایت، امسال نسبت به سال‌های‌ گذشته بهتر است و صنعت ماهی‌پروری نیز رونق گرفته است.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

احمد، آمر ما‌لداری ریاست زراعت کندز، می‌گوید: «هم‌راه فارم‌دارانی که در این ولایت مصروف فعالیت هستند، ریاست زراعت کندز در طی سال گذشته مثلاً به هم‌کاری مؤسسه‌ی محترم JI ما به هر واحد شان و هر فارم‌دار تقریباً ۷۷۰ کیلوگرام خوراکه‌ی ماهی‌پروری؛ در ضمن جال ماهی‌گیری؛ لباس محافظتی که در زمستان آن‌ها از آن استفاده می‌کنند و دیگر ماشینی که چپر می‌گویند؛ خوراکه‌ی سبز یا علوفه‌ی سبز را به ماهی تجزیه یا خرد می‌کند، او را به آن‌ها توزیع کردیم.»

گفتنی است که به دلیل آب‌وهوای مناسب برای پرورش ماهی در کندز، این صنعت در سال‌های گذشته پررونق بود که بر اساس آمار ریاست زراعت کندز، در این ولایت ۴۰۰ فارم ماهی وجود دارد و صدها تن سرگرم این صنعت اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: