رسانه‌های کانادایی، به تازگی اعلام کرده اند که سازمان‌های امدادرسان غیردولتی این کشور با انتقاد از ادامه‌ی محدودیت‌های دولت کانادا در برابر کمک‌های انسان‌دوستانه‌ به افغانستان، خواستار از سرگیری کمک‌های توسعه‌ای شان در افغانستان شده ‌اند.

سازمان‌های انسان‌دوستانه کانادایی، گفته اند که با توجه به نرخ بلند فقر، بی‌کاری و نبود امکانات به شهروندان افغانستان، کانادا باید کمک‌های بیش‌تری را از طریق سازمان‌های امدادرسان این کشور به افغانستان برساند.

با این حال، وزارت امنیت عامه‌ی کانادا، وعده سپرده است که تا پایان سال جاری میلادی، برخی از محدودیت‌ها در برابر فعالیت سازمان‌های امدادرسان در افغانستان برطرف خواهد کرد.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

در سوی دیگر، وزارت اقتصاد حکومت سرپرست افغانستان، با استقبال از تصمیم دولت کانادا برای ازسرگیری کمک‌های توسعه‌ای سازمان‌های غیردولتی این کشور به افغانستان، از آمادگی‌ و هم‌کاری‌های کامل برای تطبیق این پروژه‌های اطمینان می‌دهد.

عبدالرحمان حبیب‎، سخن‌گوی وزارت اقتصاد، می‌گوید که هم‌کاری کشورها در تطبیق پروژه‌های انکشافی در افغانستان، اقتصاد افغانستان را بهبود می‌بخشد.

 او می‌افزاید: «از کمک‌های انکشافی کانادا و تمام سازمان‌های دیگر به افغانستان استقبال و حمایت می‌کنیم؛از نهادهای امددرسان و کشورها می‌خواهیم که نظر به نیازمندی‌های اقتصادی و در هم‌آهنگی با این وزارت و نهادهای مربوطه باید برای اجرای پروژه‌های انکشافی بیش‌تر کار کنند؛ زیرا عملی‌سازی  این پروژه ها ما را از کمک‌های بشری خلاص می‌کند.»

پس از فروپاشی جمهوری،کانادا کمک‌های انسان‌دوستانه‌ی سازمان‌های امدادرسان این کشور در افغانستان را، متوقف یا محدود کرد. این کشور کوشید خلای توقف کمک‌های سازمان‌های امدادی کشورش را یا از سوی سازمان‌های امداد‌رسان یا هم با ارسال کمک‌های نقدی به افغانستان پر کند.

دولت کانادا، در ۲۰۲۱ اعلام کرد که تا ۲۰۲۴ سالانه ۹۰ میلیون دالر برای رشد و انکشاف و بخش‌های دیگر به افغانستان کمک می‌کند.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

در همین حال، شماری از آگاهان مسائل اقتصادی با مهم‌خواندن این تصمیم کانادا از حکومت سرپرست می‌خواهند که با برنامه و کارشیوه‌ی سنجیده‌شده زمینه‌ را برای عملی‌سازی پروژه‌های انکشافی کشورها فراهم کند.

قیس محمدی، آگاه مسائل اقتصادی می‌گوید: «ما هنوز برنامه‌ی استراتیژیک برای انکشاف افغانستان نداریم؛ هنوز مشخص نیست که کدام سکتور اقتصادی را می‌خواهیم انکشاف بدهیم؛ این برنامه‌ریزی و اولویت‌بندی نیاز به تحقیق بیش‌تر دارد؛ وضعیت مردم زمانی تغییر می‌کند که پول به گونه‌ی شفاف و در سکتورهای اقتصادی مهم به مصرف برسد و فرصت‌های کاری ایجاد شود.»

مشخص نیست که کانادا چه زمانی کمک‌های توسعه‌ای خود در افغانستان را از سر خواهد گرفت؛ اما دولت این کشور تأکید کرده که با کسب جواز برای تعامل با حکومت سرپرست افغانستان به سازمان‌های امدادرسان اجازه‌ی فعالیت خواهد داد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: