هم‌زمان با فرارسیدن عید اضحی، مسئولان وزارت صحت عامه هشدار می‌دهند که بیماری تب کانگو باید جدی گرفته شود و در صورت بی‌توجهی، احتمال گسترش آن وجود دارد. مسئولان وزارت صحت عامه از شهروندان می‌خواهند که در روزهای عید رهنمودهای صحی را در نظر بگیرند.

حزب‌الله جلیل، عضو بخش سرویلانس وزارت صحت عامه، می‎گوید که تنها در یک هفتۀ گذشته ۱۲ تن به بیماری تب کانگو مبتلا شده‌اند که از این میان، یک تن جان خود را از دست داده است. او می‌افزاید که بیش‌تر موردهای مثبت بیماری کانگو در ولایت‌های هرات، کابل و پروان ثبت شده است.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

شماری از پزشکان می‌گویند کانگو ویروسی‌ست که از حیوان به انسان انتقال می‌کند. تماس با وسائل آلوده به خون، راه دیگر انتقال این ویروس به انسان است. به گفتۀ پزشکان، زمانی که فرد با خون و لاشۀ حیوان آلوده به کانگو تماس گیرد، به این بیماری مبتلا می‌شود.

از سوی دیگر، مسئولان دانشگاه کابل امروز یک نشست خبری را در پیوند به بیماری‌های مشترک میان حیوان و انسان به‌ویژه تب کانگو برگزار کرد.

اسدالله صمدی، استاد بخش علوم وترنری دانشگاه کابل، می‌گوید که تماس با «کَنه» یا خون حیوان، انفلونزای مرغی، سگ دیوانه، محرقۀ گاوی، کرم کدودانه و ملاریا از جمله بیماری‌های ساری مشترک میان انسان و حیوان‌اند که سالانه ده‌ها انسان را از بین می‌برند.

به گفتۀ او، بررسی‌های طبی نشان می‌دهد که انتقال بیماری‌های ویروسی از حیوان به انسان و همین‌طور از انسان به حیوان در حال افزایش است.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

شرکت‌کننده‌گان این نشست نقش علما، بزرگان قومی، مکتب‌ها، دانشگاه‌ها و رسانه‌ها را مهم عنوان می‌کنند و می‌گویند که بلندبردن آگاهی عامه خطرات بیماری کانگو را کاهش می‌دهد.

درد عضلات، حساسیت، خون‌ریزی، گلودردی و استفراغ از علایم ابتلا به بیماری کانگو گفته شده است. مسئولان صحی توصیه می‌کنند که برای مبتلانشدن به بیماری کانگو، از تماس مستقیم با حیوانات خودداری و در هنگام ذبح حیوانات باید دست‌کش، ماسک و عینک استفاده شود.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: