مسئولان محلی نیمروز از ثبت دو واقعۀ مشکوک بیماری آبله میمون در این ولایت خبر داده‌اند. به‌دنبال ثبت این واقعه‌ها در نیمروز، شماری از پایتخت‌نشینان نگران همه‌گیری و گسترش این بیماری در کشور اند.

پایتخت‌نشینان می‌گویند که ثبت دو واقعۀ آبله میمون در وضعیتی که خدمات صحی در افغانستان به‌طور عادی ارائه نمی‌شود، نگرانی‌ها دربارۀ گسترش این بیماری را بیش‌تر کرده است. آنان تأکید می‌کنند که هرگونه بی‌احتیاطی و جدی‌نگرفتن آبله میمون، می‌تواند وضعیت را بدتر کند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

باشنده‌گان کابل از مسئولان وزارت صحت‌ عامه می‌خواهند که برای جلوگیری از گسترش این بیماری، برنامه‌های عملی و سودمند را روی‌دست گیرند. خواستیم دیدگاه مسئولان وزارت صحت‌ عامه را دربارۀ برنامه‌های این وزارت برای مبارزه با آبله میمون داشته باشیم؛ اما موفق به دریافت معلومات نشدیم.

روی‌دادهای مثبت آبله میمون در ۲۳ کشور جهان به‌شمول آمریکا، آسترالیا، خاورمیانه و غرب آفریقا ثبت شده است. سردردی، تب، درد عضلات، کمردرد و ظاهرشدن آبله‌هایی روی جلد، از نشانه‌های اولیۀ این بیماری‌اند.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

زاهد علی‌زی، یک تن از پزشکان، به سلام‌وطندار می‌گوید که آبله میمون از بیماری‌های ویروسی‌ست و سرعت انتشار آن در مقایسه با ویروس کرونا کم‌تر است. او می‌‌افزاید که میزان مرگ‌ومیر و خطر ابتلا به این بیماری نسبت به ویروس کرونا نیز کم‌تر دیده می‌شود.

براساس معلومات سازمان صحی جهان، تاکنون ۳۴۶ مورد مثبت و مشکوک به آبله میمون در ۲۲ کشور جهان به ثبت رسیده است. دوری از افراد مبتلا به آبله میمون، استفاده از ماسک، دوری از حیواناتی که ناقل آبله میمون هستند و رعایت بهداشت فردی، از مواردی‌اند که فرد می‌تواند خود را از ابتلا به بیماری آبله میمون محفوظ نگه‌ دارد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: