دانشگاه طبی کابل سمینار آگاهی‌دهی یک روزه را دربارۀ بیماری آبله میمون برگزار کرد. مسئولان این دانشگاه می‌گویند که برای پیش‌گیری از گسترش بیماری آبله میمون در کشور، وزارت صحت عامه باید تدابیر جدی به‌شمول برنامه‌های آگاهی‌دهی را روی‌دست گیرد.

فضل‌رحمان رحمانی، رئیس دانشگاه طبی کابل، از شهروندان کشور می‌خواهد که بیماری آبله میمون را جدی بگیرند و دربارۀ رهنمودهای صحی نیز بی‌اعتنایی نکنند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

او می‌گوید: «این‌که آبله میمون چه‌گونه بیماری‌ست، سیر آن چه‌گونه است، علایم آن چیست، ماهیت آن چیست و چه‌گونه می‌توانیم آن را وقایه کنیم، باید آن را به همه بفهمانیم. این مربوط بخش صحی وزارت تحصیلات عالی و وزارت صحت عامه است، مسئولیت‌شان است که مردم و جامعه را بفهمانند که ما با چه چالش‌هایی روبه‌رو هستیم.»

از سویی هم، استادان دانشگاه طبی کابل می‌گویند که آبله میمون قابل وقایه است و باید جدی گرفته شود. آنان می‌افزایند که افراد مُسن، کودکان پایین‌تر از پنج سال و زنان باردار بیش‌تر در معرض ابتلا به بیماری آبله میمون‌اند. سردردی، تب، احساس خسته‌گی، کمردردی و به‌میان‌آمدن بخار ‌روی جلد از نشانه‌های ابتلا به بیماری آبله میمون است.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

هرچند وزارت صحت عامه دربارۀ تدابیر این وزارت برای پیش‌گیری از انتشار آبله میمون سخنی به‌میان نمی‌آورد؛ اما  جاوید هژیر، سخنگوی وزارت صحت عامه، به سلام‌وطندار می‌گوید: «فعلاً ماشین‌های پی‌سی‌آر که در زمان همه‌گیری کووید ۱۹ به دست‌رس وزارت صحت عامه قرار گرفته بودند، در صورت دست‌یافتن به کیت‌های مانکی‌پاکس این‌ها هم توانایی تشخیص را دارند، ولی در بحث کیت مانکی‌پاکس وزارت صحت از سازمان صحی جهان خواسته است که ممکن در آیندۀ نزدیک این کیت‌ها به وزارت داده شود.»

نگرانی‌ها دربارۀ گسترش آبله میمون در حالی مطرح می‌شود که سازمان صحی جهان از افزایش موارد ابتلای قطعی به آبله میمون در سراسر جهان خبر داده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: