دیشو، یکی از ولسوالی‌های دورافتاده‌ی هلمند است که با شهر لشکرگاه، مرکز این ولایت ۳۰۴ کیلومتر فاصله دارد و بیش‌تر باشندگان آن سرگرم کشاورزی و دام‌داری اند. اما خشک‌سالی‌های پی‌هم کشاورزی، دام‌داری و دیگر فعالیت‌های روزمره‌ی باشندگان ولسوالی دیشو را با مشکل روبه‌رو کرده است.

شماری از باشندگان ولسوالی دیشو، به سلام‌وطندار می‌گویند که سال‌هاست از امکانات نخستین زندگی محروم اند. به گفته‌ی آن‌ها، از سال‌ها به این سو از خدمات ضروری صحی، معارف، آب آشامیدنی و دیگر امکانات نخستین، محروم اند.

عبدالقادر، باشنده‌ی ولسوالی دیشو، می‌گوید: «این جا مشکلات زیادی وجود دارد، آب نیست، جای میله وجود ندارد. این ولسوالی از وقتی ایجاد شده، توجهی به آن نشده است. هر دولتی که روی کار آمد، برای این ولسوالی کاری نکرد.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

حاجی باری‌داد، دیگر باشنده‌ی ولسوالی دیشو، می‌گوید: «ما مدرسه داریم، اما خیلی ضعیف است. کار مسجد آغاز شده؛ اما امکاناتی برای تعمیر آن نداریم. جاده‌ی ما خراب است.»

باشندگان ولسوالی دیشو، از حکومت سرپرست امارت اسلامی می‌خواهند که شبکه‌های مخابراتی و دیگر پروژه‌های توسعه‌ای را در این ولسوالی تطبیق کند.

غلام‌رسول، یک تن از باشندگان ولسوالی دیشو، می‌گوید: «ما در تمام ولسوالی یک پایه‌ی شبکه‌ی مخابراتی داریم، در برخی مناطق خدمات مخابراتی وجود ندارد. اگر یک پایه‌ی دیگر نصب شود، مردم از مشکلات شبکه‌های مخابراتی نجات خواهند یافت. یک پل هم بر دریای هلمند باید ساخته شود.»

محمدهاشیم، یک تن دیگر از باشندگان ولسوالی دیشو، نیز می‌گوید: «مرکزهای صحی در این جا باید بیش‌تر شود. اگر دارو و پزشک متخصص موجود باشد، مردم مجبور نیستند بیماران خود را به شهر لشکرگاه یا کشورهای همسایه ببرند.»

با این حال، مقام‌های محلی هلمند، در یک سفر رسمی به ولسوالی دیشو به باشندگان آن اطمینان دادند که مشکلات شان به زودی حل خواهد شد.

سلام‌وطندار را در شبکه‌ی «ایکس» دنبال کنید

عبدالرحمان کندزی، والی هلمند، می‌گوید که پروژه‌های توسعه‌ای در تمام ولسوالی‌ها به طور متوازن تطبیق خواهد شد؛ اما اولویت به ولسوالی‌هایی است که در بیست سال گذشته به آن‌ها توجهی نشده است.

والی هلمند، می‌افزاید: «ما از مشکلات شما آگاه هستیم که آب آشامیدنی، مرکزهای صحی و دیگر امکانات ندارید. هدف ما از این سفر نیز حل مشکلات شماست.»

شکایت باشندگان ولسوالی دیشو از دست‌رسی‌نداشتن به امکانات نخستین زندگی، در حالی است که باشندگان چندین ولسوالی دیگر هلمند نیز با همین سرنوشت دچار اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: