ولسوالی جانی‌خیل پکتیا، از دورافتاده‌ترین ولسوالی‌های این ولایت به شمار می‌رود که باشندگان آن، سال‌هاست از دست‌رسی به خدمات اولیه بی‌بهره ‌اند.

شماری از باشندگان ولسوالی جانی‌خیل، به سلام‌وطندار می‌گویند که در ۲۰  سال گذشته به این ولسوالی هیچ توجهی نشده است و آنان به خدمات صحی و دیگر خدمات اولیه دست‌رسی ندارند.

آنان، می‌افزایند که خرابی مسیر رفت‌وآمد عمومی به ولسوالی و نبود درمان‌گاه منظم، از مواردی اند که مردم را با مشکل جدی روبه‌رو کرده ‌است.

به گفته‌ی آنان، مقام‌های حکومت پیشین کار ساخت مسیر عمومی این ولسوالی را هفت بار افتتاح کردند؛ اما این مسیر تا کنون ساخته نشده‌ است.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

باشندگان ولسوالی جانی‌خیل، می‌افزایند که این ولسوالی تنها یک درمان‌گاه کوچک دارد که نمی‌تواند به تمام باشندگان این ولسوالی خدمات صحی ارائه کند و بیش‌تر وقت‌ها بیمارانی که برای درمان به شهر گردیز منتقل می‌شوند، به دلیل خرابی راه جان می‌دهند.

اسدالله، یک تن از باشندگان ولسوالی جانی‌خیل، می‌گوید: «جاده‌ها کامل خامه است و مردم با مشکل زیاد روبه‌رو اند. بیماران به موقع به شهر گردیز رسانده نمی‌شوند، جاده‌ها پُر پیچ‌وخم است و مردم با مشکل روبه‌رو اند.»

عبدالله‌ خان، یک تن دیگر از باشندگان ولسوالی جانی‌خیل، نیز می‌گوید: «در تمام ولسوالی تنها یک درمان‌گاه وجود دارد که او هم هیچ شمرده می‌شود، نمی‌تواند نیازهای صحی مردم ولسوالی را برآورده کند و برای تمام باشندگان این ولسوالی یک درمان‌گاه کافی نیست. تمام مردم می‌دانند که آزمایش‌گاه این درمان‌گاه چه آزمایش‌هایی را انجام می‌دهد. تنها به بیمار تابلیت می‌دهند که بهبود می‌یابد یا می‌میرد.»

به گفته‌ی باشندگان ولسوالی جانی‌خیل، امسال به دلیل آفت‌های طبیعی، باشندگان این ولسوالی به شدت متضرر شده‌ اند و در صورتی که به آنان کمک نشود، با رسیدن زمستان مشکلات مردم چند برابر خواهد شد.

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

هرچند مسئولان محلی پکتیا می‌گویند که آنان در بخش آموزش و صحت به تمام ولسوالی‌ها به گونه‌ی متوازن کار می‌کنند، اما می‌افزایند که برای حل مشکل باشندگان ولسوالی جانی‌خیل، به زمان بیش‌تر نیاز است.

آدم‌خان اوریاخیل، سخن‌گوی والی پکتیا، می‌گوید: «امارت اسلامی برنامه دارد و در بخش آموزش، صحت و ساخت راه‌های عمومی نه تنها برای ولسوالی جانی‌خیل که برای تمام ولسوالی‌های پکتیا طرح‌های منظم دارد. تطبیق این طرح‌ها نیاز به زمان دارد. این که در ۲۰ سال گذشته کاری نشده است، در جریان یک سال تمام مشکلات مردم حل‌شدنی نیست. اما ما باز هم اطمینان می‌دهیم که امارت اسلامی به مشکلات مردم بیش‌تر توجه خواهد کرد.»

با این حال، باشندگان ولسوالی جانی‌خیل تأکید می‌کنند که آنان به آب پاک نیز دست‌رسی ندارند، به همین دلیل مردم به بیماری‌های گوناگون مبتلا می‌شوند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: