شماری از باشندگان شهر گردیز، مرکز پکتیا، می‌گویند که فعالیت کارخانه‌های تولیدی در محله‌های رهایشی، هوایی که تنفس می‌کنند را آلوده کرده است.

معین شاه، باشنده‌ی شهر گردیز، می‌گوید که در همسایگی شان، یک کارخانه‌ی تولید آرد فعالیت دارد که دود مواد سوختی آن، خانواده‌ی او و خانواده‌های زیاد دیگری را از زندگی در آن جا بیزار کرده است.

او می‌افزاید: «در وسط روستا کارخانه ایجاد کردند؛ در ما در خانه‌ی خود نمی‌توانیم لباس خود را در آفتاب بگذاریم، چون دود آن بالای لباس می‌آید؛ ما از دود و بوی بد آن به تنگ آمده‌ایم؛ همه دود آن طرف خانه‌ی ما می‌آید.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

انزیرگل، دیگر باشنده‌ی شهر گردیز، با شکایت از فعالیت کارخانه‌های تولیدی در مناطق رهایشی، می‌گوید: «کارخانه‌های کلچه‌پزی ودیگر کارخانه‌ها در وسط شهر ایجاد شده اند؛ این کارخانه‌ها به زیان مردم و محیط زیست است. ما از دولت و بازرگانان می‌خواهیم که برای این کارخانه‌ها یک راه چاره پیدا کنند.»

فضل‌الدین جلال‌زی، مسئول یک کارخانه تولیدی در شهر گردیز، به سلام‌وطندار می گوید که نبود شهرک صنعتی، سبب شده است که کارخانه‌های تولیدی در ملکیت‌های شخصی ایجاد شوند.

او، می‌افزاید که به دلیل نبود برق، بیش‌تر کارخانه‌ها، زغال سنگ، چوب یا از جنراتور استفاده می‌کنند که در نتیجه، هوا و محیط زیست آلوده می‌شود.«به شما معلوم است که وقتی کارخانه در وسط شهر ایجاد شود، چقدر به محیط زیست و مردم زیان می‌رسانند؛ مردم را ازیت می‌کند؛ سروصدا، بوی و دود دارد و این خواسته ناخواسته تأثیر منفی بر محیط زیست دارد.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

در سوی دیگر، عبدالهادی هدایت، ریییس محیط زیست پکتیا، می‌گوید که وجود کارخانه‌های تولیدی در مناطق رهایشی، هوا را آلوده و مردم با مشکلات روبه‌رو کرده است. او می‌افزاید که که فعالیت بیش از ۵۰ درصد کارخانه ها در پکتیا غیرمعیاری است. «ما پالسی محیط زیست را صددرصد بالای کارخانه‌ها عملی نمی‌توانیم؛ چون به اندازه‌ی که سرمایه‌گذاری کردند،آنقدر امکانات ندارند؛ این مصرف می‌خواهد که کارخانه‌ها فلتر نصب کنند؛ اما اداره‌ی ما تلاش دارد که صنعت‌کاران را متوجه و مجبور کند تا برای معیاری‌سازی فعالیت شان فلتر نصب کنند.»

رییس محیط زیست پکتیا، تأکید می‌کند که به دلیل ناتوانی مالی، مالکان کارخانه‌ها توان نصب فلترهای تصفیه‌ی دود را در دودکش‌ کارخانه‌ها ندارند.

در حال حاضر، ده‌ها کارخانه برزگ تولیدی در شهر گردیز، در محله های رهایشی فعالیت دارند و مردم را با مشکل روبه‌رو کرده است.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: // // // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: