شماری از کشاورزان و زمین‌داران در بخش‌هایی از هلمند، به دلیل خشک‌سالی در سال روان، به باغ‌داری رو آورده اند. به گفته‌ی آن‌ها، باغ‌داری در مقایسه با دیگر بخش‌های کشاورزی، به آب کم‌تری نیاز داشته و سود بیش‌تری نیز، به هم‌راه دارد.

آن‌ها، از حکومت سرپرست و نهادهای هم‌کار می‌خواهند که به کشاورزان در بخش باغ‌داری آموزش دهند تا بتوانند باغ‌داری شان را به گونه‌ی حرفه‌ای به پیش ببرند.

عبدالغنی، باغ‌دار، می‌گوید: «ما از امارت اسلامی می‌خواهیم که به ما ذخیر‌ه‌گاه آب بسازد و به ما نهال بدهد که باغ ایجاد کنیم. باغ‌ها آب کم‌تر می‌خواهند.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

گل‌محمد، دیگر باغ‌دار، نیز می‌گوید: «در باغ خود گیاهان مختلف کاشته‌ام؛ باغ‌ها به گونه‌‌ای است که آب کم نیاز دارد؛ اما گندم و دیگر حبوبات به آب زیاد نیاز دارد.»

همین گونه، شماری از فروشندگان نهال در شهر لشکرگاه، مرکز هلمند، می‌گویند که در مقایسه با سال‌های پیش، فروش نهال‌ها چندبرابر افزایش یافته است.

محمد‌نبی، فروشنده‌ی نهال، می‌گوید: «مردم امسال نهال زیاد می‌کارند؛ زیرا آب کم است و دیگر مزرعه‌ها به آب زیاد نیاز دارد؛ ولی باغ‌ها آب کم نیاز دارد. من تا کنون ۵۰ هزار اصله نهال مانند نهال آلو، آلوچه، بادام و دیگر انواع نهال فروخته‌ام.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

احمدشاه، دیگر فروشنده‌ی نهال، نیز می‌گوید: «نهال امسال به دلیل کم‌بود آب فروخته می‌شود؛ مردم به باغ‌داری رو آورده اند؛ چون گیاهان به آب کم نیاز دارد؛ ولی دیگر محصولات به آب زیاد نیاز دارد.»

در همین حال، خان‌آقا خالق‌دوست، مسئول تثبیت منابع طبیعی ریاست زراعت هلمند، می‌گوید که در سال روان، ۱۳۸ هزار اصله نهال را پرورش داده که ۷۰ هزار آن به باغ‌داران توزیع شده است. او می‌افزاید: «در سال روان، ۱۳۸ هزار اصله نهال مثمر و غیرمثمر داریم، این‌ها آماده‌ی توزیع است و برای ارگان‌های دولتی رایگان است؛ ولی به مردم عام به ۲۵ درصد تخفیف داده می‌شود. تا کنون ۷۰ درصد نهال‌ها توزیع شده است.»

خشک‌سالی و کم‌بود آب در هلمند، در حالی کشاورزان را به باغ‌داری وا داشته که این بحران در شماری از ولایت‌های دیگر نیز، کشاورزان را با شرایط دشواری روبه‌رو کرده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: