پس از نشر گزارش سلام‌وطندار در یازدهم ماه جدی سال ۱۳۹۹ دربارۀ توزیع کمک از طریق برنامۀ دسترخوان ملی به خانواده‌های نیازمند در کندز، شماری از باشنده‌گان این ولایت از ناعادلانه‌بودن روند توزیع این کمک‌ها شکایت کردند.

بر بنیاد اظهارات باشنده‌گان کندز، این کمک‌ها به خانواده‌های نیازمند توزیع نمی‌شد و کسانی ‌که در توزیع این کمک‌ها نقش داشتند، در تبانی با رئیسان شوراهای انکشافی و وکیلان‌ گذر کمک‌ها را به نزدیکان خود توزیع می‌کردند.

پس از نشر گزارش سلام‌وطندار، مسئولان برنامۀ میثاق شهروندی کندز و ریاست انکشاف دهات این ولایت منطقه‌هایی را که نیازمندان در آن از این کمک‌ها بازمانده بودند، زیر پوشش قرار دادند و برای هر خانواده بسته‌های مواد غذایی شامل آرد، برنج، روغن، لوبیا، نخود، صابون و مواد بهداشتی به ارزش ۴ هزار افغانی را توزیع کردند.

سلام‌وطندار را در اینستاگرام دنبال کنید

دوست‌محمد ریحان، رئیس احیا و انکشاف دهات کندز به سلام‌وطندار می‌گوید که آنان مرحلۀ نخست توزیع بسته‌های کمکی برنامۀ دسترخوان ملی را در ۲۲۸ روستای مرکز و ۶۹ روستا در ولسوالی علی‌آباد این ولایت، آغاز و تکمیل کرده‌اند.

رئیس انکشاف دهات کندز می‌افزاید، افرادی که از کمک‌های این برنامه در روستاها باز مانده‌اند، برای آنان نیز پس از مراجعه به این ریاست مواد و بسته‌های غذایی کمک خواهد شد. به گفتۀ او، تیم‌های سروی آنان چند ماه پیش در هماهنگی با بزرگان قوم و امامان مسجدها ۹۰ درصد هر روستا را سروی کرده بودند که براساس آن،  خانواده‌هایی که از لحاظ اقتصادی مشکلات داشتند را مستحق این روند دانستند.



از سویی هم، شماری از باشنده‌گان کندز که از بسته‌های مواد غذایی برنامۀ دسترخوان ملی مستفید شده‌اند، می‌گویند که مسئولان این برنامه برای تمامی افراد نیازمند بسته‌های کمکی شامل آرد، برنج و روغن را توزیع کرده‌اند.

محمدنعیم و عبدالقیوم، دو تن از باشنده‌گان کندز که این کمک‌ها را دریافت کرده‌اند می‌گویند، بسته‌های غذایی برای ۴۱۶ خانواده در منطقۀشان به مردم توزیع شده است.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

اما عبدالستار میرزکوال، والی کندز در گزارش چند ماه پیش سلام‌وطندار که به نشر رسانده بود، گفته بود مشکلاتی در مرحلۀ نخست توزیع کمک‌های دسترخوان ملی وجود دارد و آنان این چالش‌ها را در مرحلۀ دوم از میان برمی‌دارند تا تمامی خانواده‌های نیازمند از این کمک‌ها بهره‌‌مند شوند.

برنامۀ دسترخوان ملی از سوی وزارت احیا و انکشاف دهات در هماهنگی با ادارۀ مستقل ارگان‌های محلی به‌شمول کابل در ۳۴ ولایت در حال تطبیق است.

این برنامه که محمداشرف غنی، رئیس‌جمهور دستور تطبیق آن را داد، از نوع کمک‌های بشردوستانه است و هدف آن کمک به خانواده‌هایی گفته ‌شده است که در نتیجۀ گسترش ویروس کرونا زیان اقتصادی دیده‌اند.

سلام‌وطندار را در یوتیوب دنبال کنید

گفتنی‌ست این برنامه که با پول کمک‌شدۀ بانک جهانی تمویل می‌شود، با وجود مخالفت‌های شدید اعضای مجلس نماینده‌گان آغاز شد. مجلس نماینده‌گان در ماه اسد سال گذشته بودجۀ برنامۀ دسترخوان ملی را که برای تصویب به این مجلس فرستاده شده بود، رد کرد. اعضای مجلس نماینده‌گان گفته‌اند که حکومت فساد را در برنامۀ دسترخوان ملی مانند برنامه‌های جلوگیری از ویروس کرونا نیز تکرار خواهد کرد. اما حکومت گفته مدیریت این برنامه را به وزارت احیا و انکشاف دهات که ارتباط مستقیم با شوراهای محلی دارد، سپرده است و امکان فساد در آن وجود ندارد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: