مسئولان در ریاست زراعت، آبیاری و مالداری کندز، می‌گویند که برنامه‌ی کار در بدل پول در پنج ولسوالی این ولایت تطبیق و از طریق آن، به هزار و ۴۹۰ تن زمینه‌ی درآمدزایی فراهم شده است.

صلاح‌الدین واحدی، آمر امور زراعت ریاست زراعت، آبیاری و مالداری کندز، می‌گوید که برنامه‌ی کار در بدل پول در ولسوالی‌های خان‌آباد، کلباد، دشت‌ارچی، علی‌آباد و آقتاش این ولایت عملی شده است. او می‌افزاید: «این برنامه‌ توسط مردم تطبیق می‌شود و امیدوار استیم که از این برنامه‌ها استفاده درست کنند تا بتوانیم از بخش زراعت خود محافظت درست بتوانیم.»

به‌گفته‌ی مسئولان در ریاست زراعت، آبیاری و مالداری کندز، عملی‌شدن برنامه‌ی کار در بدل پول افزون بر ایجاد درآمدزایی، نقش مهمی در مدیریت منابع آبی، پیش‌گیری از فرسایش خاک و توسعه‌ی سکتور کشاورزی در این ولایت داشته است.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

در سوی دیگر، شماری از باشندگان کندز که از برنامه‌ی کار در بدل پول بهره‌مند شده اند، می‌گویند که شرکت در این برنامه به بهبود وضعیت اقتصادی شان کمک کرده است.

فواد، باشنده‌ی کندز، می‌گوید که اشتراک در برنامه‌ی کار در بدل پول فرصتی برای فراگیری مهارت‌ها و حل مشکلات اقتصادی‌اش فراهم کرده است. «علاوه بر اشتغال‌زایی توانسته‌ام مهارت‌هایی در زمینه مدیریت آب و خاک بیاموزم که در آینده از آن‌ها استفاده خواهم کرد؛ در بخش‌هایی مانند حفر ترینچ‌ها و بندهای آب‌گیر کار کرده‌ام.»

حمیدالله، باشنده‌ی کندز، می‌گوید: «این فرصت به ما کمک کرد تا بتوانیم در کارهای مختلف شرکت کنیم و وضعیت معیشتی خود را بهبود بخشیم.»

نیک‌محمد، باشنده‌ی ولسوالی علی‌آباد کندز، می‌گوید که پس از اشتراک در برنامه‌ی کار در بدل پول توانسته بخشی از مشکلات اقتصادی‌اش را حل کند. «سالی که این جا باران می‌شد، ۱۰ تا ۲۰ خانه خراب می‌شد؛ آبی که از طرف‌های کوه می‌آید، همه‌اش زیر زمین رفته و این فایده دارد.»

برنامه‌ی کار در بدل پول به هم‌کاری مؤسسه‌ی «دست‌به‌دست» و سازمان خوراک و کشاورزی ملل متحد در کندز عملی شده است.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

سیدوحیدالله هدفمند، مسئول ولایتی مؤسسه‌ی دست‌به‌دست، می‌گوید: «به دلیل مشکلات شدید در مدیریت آب و بی‌کاری این برنامه راه‌اندازی شده؛ این برنامه در توسعه‌ی زراعت، کاهش فرسایش خاک، ذخیره‌ی آب‌های زیرزمینی و رشد جنگلات و علفچرها تأثیرهای مثبتی به هم‌راه داشته است.»

 محمد‌رفیع بهزاد، کارشناس امور کشاورزی در کندز، می‌گوید که عملی‌شدن این دست برنامه‌ها می‌تواند به کاهش ناداری در افغانستان کمک کند. او می‌افزاید: «این پروژه از جمله برنامه‌هایی است که زمینه‌ی اشتغال را برای بسیاری از افراد فراهم کرده است؛ گرچه این پروژه تأثیرهای مثبتی داشته؛ اما امیدواریم که این پروژه ادامه یابد و در آینده شاهد اجرای برنامه‌های بیش‌تر باشیم.»

برنامه‌ی کار در بدل پول در کندر در شرایطی اجرا می‌شود که بسیاری از مناطق این ولایت با کم‌بود آب، فرسایش خاک و باشندگان آن با کم‌بود فرصت‌های شغلی روبه‌رو اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: