شماری از کشاورزان در ولسوالیهای گوناگون کندز، میگویند که در چند روز گذشته ملخهای مراکشی به کشتزارهای شان هجوم آورده است.
آنان، میافزایند که اگر جلو هجوم ملخها به کشتزارهای شان گرفته نشود، در آیندهی نزدیک بخش زیادی از محصولات و منبع درآمد کشاورزان از بین خواهد رفت.
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
عبدالرحیم، کشاورز در ولسوالی دشتارچی کندز، میگوید که ملخهای مراکشی با هجوم به کشتزارها بخشی از محصولاتش را از بین برده است. او میافزاید: «چند روز شده که متوجه هجوم ملخها شدهام؛ در ابتدا کم بود و حالا زیاد شده است؛ این ملخها چیزی که سبزه است را میخورند؛ ما موضوع را با ریاست زراعت شریک کردهایم.»
غفور عرب، کشاورز در ولسوالی امامصاحب کندز نیز، میگوید: «یک مقدار دارو پاشیدهایم؛ اگر به یک طرف دارو بپاشیم در طرف دیگر پیدا میشود؛ چند هفته میشود که ملخ پیدا شده است و ما فرصت نیافتیم که آمادگی بگیریم؛ خیلی زیان به ما وارد کرده است.»
احمدالله، کشاورز در ولسوالی چهاردره، میگوید که برای آگاهیدهی به کشاورزان در بارهی راههای مقابله با ملخهای مراکشی، باید برنامههای بیشتری برگزار شود. «به ما توضیح دادند که چگونه در مقابل ملخها آمادگی داشته باشیم و چگونه مناطقی که ملخها در آن جا حمله میکنند را شناسایی کنیم؛ همین گونه چطور بتوانیم از طریق همکاری جمعی در مبارزه با ملخها سهم بگیریم.»
در سوی دیگر، عبدالشکور وهابزی، مدیر عمومی حفاظهی نباتات ریاست زراعت، آبیاری و مالداری کندز، هجوم ملخهای مراکشی به کشتزارهای این ولایت را میپذیرد و میگوید که برای مبارزه با این مشکل، برنامههایی را روی دست دارند. او میافزاید: «کارزار مجادله با ملخها در حال آغاز است و این کارزار در ولسوالیهای دشتارچی، امامصاحب، چهاردره، قلعهی زال، علیآباد و آقتاش، عملی خواهد شد؛ تجهیزات مکمل در اختیار داریم و مشکلی در تطبیق کاراز مبارزه با ملخ پیش نخواهد شد.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
عبدالباقی روستایی، استاد دانشکدهی حفاظه نباتات دانشگاه کندز، میگوید که تغییرهای آبوهوایی و مدیریتنشدن درست از منابع طبیعی افغانستان، روی هجوم ملخها در کشتزارهای این ولایت نقش دارد. «این ملخها دو حالت دارد یکی حالت انفرادی، دیگر حالت مهاجرتی؛ حالت انفرادی آن زیاد قابل نگرانی نیست و در همان کانونها یا تپهها تولید و تکثر و در همان جاها از گیاهان هرزه استفاده میکنند؛ اما در حالت مهاجرتی یا تهاجمی دستههای بسیار بزرگ حمله و خسارتهای زیاد به کشتزارها وارد میکند.»
سازمان خوراک و کشاورزی ملل متحد، نزدیک به ۱۰ روز پیش اعلام کرده بود که ملخهای مراکشی کشتزارهای کندز، بغلان، تخار، سمنگان و بلخ را تهدید میکند.