پنجم اکتبر، روز جهانی معلم است. از این روز، بی‌حضور معلمان زن از سوی وزارت معارف در لیسه‌ی عالی «امانی» در شهر کابل گرامی‌داشت شد.

حبیب‌الله آغا، سرپرست وزارت معارف، در برنامه‌ی گرامی‌داشت از روز جهانی معلم، می‌گوید که آموزگاران در افغانستان با وجود مشکلات، کار شان را با صداقت انجام می‌دهند و این وزارت تلاش می‌کند تا با درنظرداشت امکانات دست‌داشته‌اش، مشکلات آنان را حل کند.

سرپرست وزارت معارف، می‌افزاید که این وزارت می‌کوشد تا زمینه‌ی آموزش دینی و عصری را به گونه‌ی متوازن به شهروندان فراهم کند. او می‌گوید: «استادان ما با تمام مشکلات توانستند که برای آسایش نسل‌های آینده‌ی این وطن، وظیفه‌ی شان را با صداقت و اخلاص انجام دهند و وزارت معارف توجه دارد که از حقوق معلمان دفاع کند و با درنظرداشت امکانات، برای خوب‌شدن زندگی آن‌ها تلاشش را ادامه دهد.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

عبدالسلام حنفی، معاون اداری ریاست‌الوزرا، نیز می‌گوید که امارت اسلامی تلاش دارد تا نظام آموزشی کشور را از نگاه کمی و کیفی تقویت کند. آقای حنفی، به آموزگاران وعده می‌دهد که در صورت افزایش بودجه‌ی حکومت، معاش آموزگاران افزایش خواهد یافت.

او می‌افزاید: «در گذشته ۷۰ درصد معاشات از سوی خارجی‌ها تأمین می‌شد؛ بعد از حاکمیت امارت اسلامی همه معاشات از بودجه‌ی خود ما تمویل می‌شود که نظر به امکانات دست‌داشته‌ی ما ترتیب شده است. هر قدر امکانات که به دست داشته باشیم، اولین افرادی که معاش شان زیاد می‌شود، معلمان گرامی است.»

در سوی دیگر، شماری از آموزگاران مرد در این برنامه از بی‌توجهی و بی‌مهری مسئولان به آموزگاران در سال‌های گذشته، انتقاد می‌کنند و می‌گویند که روزگاری سختی می‌گذرانند.

گل‌احمد که ۲۵ سال می‌شود در یکی از مکتب‌های دولتی در کابل آموزگار است، می‌گوید که هم‌اکنون نُه هزار و ۸۰۰ افغانی معاش دارد و با این معاش اندک نمی‌تواند نیازمندی‌های اولیه‌ی خانواده‌ی هشت‌نفره‌اش را فراهم کند.

او می‌افزاید: «وضعیت معیشتی استادان خیلی خراب است، زندگی خود و فامیل خود را به سختی پیش می‌بریم. معاشی که به ما می‌دهند، حتا نیازهای ابتدایی زندگی ما را برآورده نمی‌کند. من چندین سال خدمت کردم، نُه هزار و ۸۰۰ افغانی معاش دارم. با این معاش چه کنم؟»

سلام‌وطندار را در شبکه‌ی «ایکس» دنبال کنید

محمدامین، یکی دیگر از آموزگاران که بیش از ۱۵ سال تجربه‌ی تدریس در یکی از مکتب‌های دولتی در شهر کابل را دارد، نیز می‌گوید که سالانه در کشور تنها از روز معلم گرامی‌داشت می‌شود؛ اما تا کنون هیچ اقدامی برای حل مشکلات آموزگاران صورت نگرفته است.

او می‌افزاید: «طرح توزیع زمین از حکومت‌های گذشته بوده است. هر وزیر و هر دولتی که آمد، وعده داد که معاش تان زیاد می‌شود؛ اما نشد. معلمان باز هم تشنه‌ی یاددادن هستند. به همین خاطر، باید به معلمان بیش‌تر توجه شود.»

مقام‌های امارت اسلامی، در این برنامه هم‌چنان می‌گویند که در دو سال گذشته ۱۰ میلیون دانش‌آموز را در ۱۸ هزار و ۴۹۸ مکتب و مرکزهای آموزشی، با بیش از ۲۴۵ هزار آموزگار ترتیب و تنظیم کرده اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: