امروز سه‌شنبه، سیزدهم میزان/مهر، برابر است با روز جهانی معلم. از این ‌روز، همه‌ساله از سوی دانش‌آموزان و دانش‌جویان در مکتب‌ها و دانشگاه‌های کشور با برنامه‌های ویژه بزرگ‌داشت می‌شود. دانش‌آموزان و دانش‌جویان در این روز، به آموزگاران و استادان‌شان گلِ تازه، لباس، چادر و هدیه می‌دهند.

ام‌سال اما با روی‌کارآمدن دولت امارت اسلامی، بزرگ‌داشت از این روز مانند سال‌های گذشته نیست. شماری از آموزگاران در پایتخت هم‌زمان با روز معلم، با ابراز نگرانی خواهان پرداخت معاش‌های‌شان و بازگشایی مکتب‌های دخترانه از صنف‌های هفتم تا دوازدهم‌ از سوی امارت اسلامی‌اند که با به قدرت‌رسیدن‌شان، هنوز دروازه‌های مکتب‌ها به‌روی این دختران باز نشده است و در بی‌سرنوشتی به‌سر می‌برند.

این آموزگاران می‌گویند که اگر مسئولان امارت اسلامی توجه جدی به دانش‌آموزان دختر نکنند، نظام معارف کشور ناقص خواهد بود.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

جمیله نوری، یکی از آموزگاران در پایتخت، به سلام‌وطندار می‌گوید که آموزگاران کشور با مشکلات مالی بسیاری روبه‌‎رو اند و باید معاش‌های آنان به زمان مشخص اجرا شود. او می‌افزاید که پیش‌رفت و تکامل یک جامعه، بسته‌گی به میزان آموزش و تحصیل افراد آن جامعه دارد و امارت اسلامی باید در این بخش توجه جدی داشته باشد و اقدام به بازگشایی مکتب‌های دخترانه از صنف‌های هفتم تا دوازدهم کند تا دختران به درس‌های‌شان حاضر شوند.



آصف‌خان، یکی دیگر از آموزگاران در پایتخت است. او می‌گوید که امارت اسلامی به حضور زنان در تمامی بخش‌ها نیاز دارد و حضور زنان حتمی‌ست و به گفتۀ او، باید مکتب‌های دخترانه بازگشایی شوند. آصف‌خان تأکید می‌کند که بسیاری از آموزگاران کشور با مشکلات اقتصادی روبه‌رو اند و باید معاش‌های‌ آنان به زمان مشخص آن پرداخت شود.

این آموزگار می‌افزاید، «خواست اول من از امارت اسلامی افغانستان همین است که طبقۀ فقیر و زحمت‌کش خود [دختران] را از نظر نیندازد. طبقۀ اناث که حالا تعلیم دیده، تحصیل دیده، بخواهی نخواهی ما در آینده به داکتر/پزشک نیاز داریم، به پولیس زن نیاز داریم. در همین روز معلم چه‌قدر خوب می‌‎شود که در سطح دنیا نشان بدهند و شاگردان طبقۀ اناث ما را اجازه بدهند که به مکتب‌های‌شان بروند، ببینند که در سطح دنیا برای‌شان چه می‌گویند.»

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

با این حال، بلال کریمی، عضو کمیسیون فرهنگی امارت اسلامی در پاسخ به خواست آموزگاران مکتب‌ها می‌گوید که کار روی پرداخت معاش‌های آنان جریان دارد و در آیندۀ نزدیک پرداخت خواهد شد. او می‌افزاید، مکتب‌های دخترانه پس از ایجاد یک کارشیوه‌یی که مطابق شریعت اسلامی باشد، آغاز می‌شود.

آموزگاران کشور در حالی خواهان بازگشایی مکتب‌های دخترانه از سوی امارت اسلامی‌اند که پس از سقوط دولت پیشین و با روی‌کارآمدن امارت اسلامی، دختران از صنف‌های هفتم تا دوازدهم اجازۀ رفتن به مکتب را از سوی امارت اسلامی نیافته‌اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: