شهر گردیز، مرکز پکتیا و ولسوالی‌های لجه‌منگل و روحانی بابای این ولایت، از جمله مناطقی اند که سیلاب‌های پسین باشندگان آن را به شدت زیان‌‌مند کرده است.

آسیب‌دیدگان در این ولسوالی‌ها، می‌گویند که سیلاب‌ها زمین‌های کشاورزی، خانه‌های مسکونی، جاده‌ها، چشمه‌ها و چاه‌‌های آب آشامیدنی را تخریب کرده و آنان را با مشکلات جدی روبه‌رو کرده است.

نواب‌خان، یک تن از باشندگان ولسوالی لجه‌منگل، به سلام‌وطندار می‌گوید: «سیل خسارات زیادی به باشندگان منطقه‌ی ما وارد کرده است. زمین، خانه‌ها و جاده‌ها همه ویران شده است. ما با مشکلات زیادی روبه‌رو هستیم.»

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

خیال‌الدین، یک تن دیگر از باشندگان ولسوالی لجه‌منگل، نیز می‌گوید: «زمین‌ها خیلی آسیب دیده است. پیاز، گندم و همه چیز خراب شده است؛ چون کوه است و سیلاب از هر طرف آمده و خسارات زیادی وارد کرده است. مردم زخمی شده اند، دیگر کاروبار نیست.»

تاجمیر و نورمحمد، دو تن از باشندگان شهر گردیز، می‌گویند که سیل به خانه‌های آنان زیان وارد کرده؛ اما هیچ نهادی تا کنون به آنان کمک نکرده است. آنان، می‌‌افزایند که وضعیت اقتصادی شان خوب نیست و آنان بدون کمک مؤسسه‌ها نمی‌توانند خانه‌های مسکونی و زمین‌های کشاورزی خود را دوباره آباد کنند.

تاجمیر می‌گوید: «آسیب‌های زیادی به ما وارد کرد؛ اما هیچ کمکی نشد. زمین‌ها را برد، خانه‌ها را خراب کرد. ما از نهادها می‌خواهیم که کمک‌های خود را کاهش ندهند، مردم قادر به بازسازی خانه‌های خود نیستند.»

نورمحمد نیز می‌گوید‌: «ما خیلی فقیریم، اقتصاد ما هم ضعیف است، چیزی نداریم. نهادها باید به ما کمک کنند، اگر نه ما چیزی نداریم. ما هم انسان هستیم. امیدواریم و از نهادها، دولت‌ها و امارت اسلامی می‌خواهیم با هم‌کاری کنند.»

در همین حال، نثاراحمد نجات، رییس مبارزه با حوادث طبیعی پکتیا، می‌گوید که در دو هفته‌ی گذشته سیلاب بیش‌تر از ۳۰ خانه را در ولسوالی‌های لجه‌منگل و روحانی بابا ویران و به برخی دکان‌ها، ساختمان یک مکتب و مدرسه‌ی دینی آسیب وارد کرده است.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

او می‌افزاید مؤسسه‌هایی که در چند ماه گذشته به آسیب‌دیدگان کمک می‌کردند، اکنون فعالیت خود را متوقف کرده اند. او دلیل توقف کار این نهادها را ممنوعیت کار زنان عنوان می‌کند.

نثاراحمد نجات، می‌گوید‌: «کمک‌های مؤسسه‌ها نسبت به سال گذشته بسیار کم‌رنگ شده است و در رویدادهای طبیعی کنونی خانه‌های زیادی در ولسوالی‌های لجه‌منگل و روحانی بابا آسیب دیده و کشاورزان متحمل خسارت شده اند. مؤسسه‌ها تیم‌های سروی و دیگر فعالیت‌های خود را متوقف کرده و آن را به یک موضوع سیاسی تبدیل کرده است که حکومت به تیم بانوان اجازه نمی‌دهد.»

هرچند مؤسسه‌ها پیش از این به خانواده‌های آسیب‌دیده در پکتیا کمک‌های زیادی کرده بود؛ اما باشندگان این ولایت می‌گویند که اگر مؤسسه‌ها با آنان کمک نکنند، مشکلات شان بیش‌تر خواهد شد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: