به‌دنبال افزایش حمله‌های طالبان بر شماری از ولایت‌ها و تصرف ولسوالی‌ها از سوی آنان، نیروهای خیزش‌ مردمی در بسیاری از این ولسوالی‌ها شکل گرفته‌اند و برای دفع حمله‌های طالبان و پس‌گیری ولسوالی‌های ازدست‌رفته، پشتی‌بانی‌شان را از نیروهای امنیتی اعلام کردند.

در عین حال، فرماندهان پیشین جهادی برای پشتی‌بانی و بسیج این نیروها اعلام آماده‌گی کردند. عطامحمد نور، رئیس شاخۀ انشعابی حزب جمعیت اسلامی افغانستان، محمد محقق، رئیس حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان و مارشال عبدالرشید دوستم، رئیس حزب جنبش ملی اسلامی افغانستان و شماری از فرماندهان پیشین جهادی دیگر از مردم خواستند که در برابر طالبان بسیج شوند.

اکنون این فرماندهان می‌گویند که هرچند دولت برای پشتی‌بانی آنان و تجهیز نیروهای محلی و خیزش مردمی تعهد کرده است؛ اما کاستی‌هایی در این زمینه وجود دارد.

سلام‌وطندار فارسی را در تلگرام دنبال کنید

آنان تأکید می‌کنند که نیروهای محلی و خیزش‌ مردمی از روحیۀ کافی برای مقابله با طالبان برخوردار اند و در صورت اتخاذ تصمیمی از سوی دولت، برای پس‌گیری ولسوالی‌های ازدست‌رفته و ادامۀ جنگ، آمادۀ کمک به نیروهای امنیتی‌اند.

غلام‌قادر سکندری، رئیس دفتر محمد محقق می‌گوید: «اگر حکومت پلانی داشته باشد که ولسوالی‌ها را پس بگیرد، ما به‌عنوان مجموعۀ کمکی در عقبۀ نیروهای امنیتی خود خواهد بودیم، فعلاً برنامه این است که در مناطقی که طالبان آمده‌اند، خطوط ایجاد کنیم تا در ساحاتی که ما نفوذ سیاسی داریم حضور پیدا نکنند. اما در سطح کلان اگر حکومت تصمیم بگیرد که ولسوالی‌هایی را بگیرد، ما کمک می‌کنیم.»



احسان نیرو، سخنگوی مارشال عبدالرشید دوستم نیز در این باره می‌گوید: «باید این حرکت‌های مردمی و ایستاده‌گی مردمی مورد حمایت حکومت قرار بگیرد. در این هیچ شکی نیست که هنوز هم کمی و کاستی در تجهیز و حمایت این نیروها احساس می‌شود.»

از جانبی هم، اعضای شوراهای ولایتی تأکید می‌کنند که علت سقوط ولسوالی‌ها، پشتی‌بانی‌نکردن دولت از نیروهای خیزش مردمی‌ست. آنان می‌افزایند که این نیروها سهمی در انجام عملیات‌های نظامی ندارند و تنها به‌عنوان نیروهای کمکی در عقب جبهه با نیروهای امنیتی هم‌کار خواهند بود.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

محمدافضل حدید، رئیس شورای ولایتی بلخ می‌گوید: «این‌ها وظیفۀ این را ندارند که عملیات یا پیش‌رَوی کنند. قطعات منظم اردوی ملی، پولیس ملی و امنیت ملی در خطوط نظام استند. در خطوط اول، این‌ها در عقب جبهه در حمایت آن‌ها قرار دارند، هیچ نوع عملیات و تصفیه و پاک‌کاری وظیفۀ بسیج مردمی نیست.»

مسئولان وزارت دفاع به تماس‌های پی‌هم ما برای ارایۀ معلومات در این باره پاسخ ندادند. اما پس از سقوط شماری از ولسوالی‌ها و شکل‌گیری دوبارۀ خیزش‌های مردمی در برابر جنگ‌جویان طالبان، وزارت دفاع گفته بود از این نیروها پشتی‌بانی و به آنان سلاح‌ها و مهمات فراهم می‌کند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: