یک منبع معتبر امنیتی در تخار که نخواست هویتش فاش شود، به سلام‌وطندار می‌گوید که نیروهای بسیاری از ولسوالی‌های ماورای کوکچه در ولسوالی رستاق مستقر شده بودند و این نیروها از هر نظر مشکلی نداشتند. اما به گفتۀ منبع، تنها عاملی که سبب عقب‌نشینی نیروهای امنیتی از ولسوالی رستاق و تصرف آن از سوی طالبان شد، نبود روحیۀ جنگی و وجود اختلاف‌های منطقه‌یی میان فرماندهان خیزش‌های مردمی بود.

در همین حال، شماری از باشنده‌گان ولسوالی رستاق نیز دلیل سقوط این ولسوالی را وجود اختلاف‌ها میان فرماندهان خیزش‌های مردمی عنوان می‌کنند.

آنان می‌گویند که دلیل واگذاری ولسوالی رستاق به طالبان، وجود اختلاف‌های شدید میان افراد وابسته به پسر پیرم‌قل ضیایی و سیدرضا یوسفی، از حامیان نیروهای خیزش مردمی در رستاق، بود.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

به گفتۀ آنان، هر دو طرف به‌خاطر ناکام جلوه‌دادن طرف مقابل، به طالبان اجازه دادند که وارد ولسوالی رستاق شوند.



با این حال، نظیفه یوسفی بیگ، نمایندۀ مردم تخار در مجلس نماینده‌گان، ادارۀ محلی این ولایت و دولت مرکزی را به بی‌پروایی نسبت به واگذاری ولسوالی رستاق به طالبان متهم می‌کند.

نظیفه یوسفی بیگ می‌گوید: «ولسوالی رستاق در پی بی‌توجهی مسئولان محلی و مرکزی سقوط کرده است؛ در حالی که ولسوالیِ بود که هیچ‌گاهی پای طالب به آن‌جا نرسیده بود. از شانزده ولسوالی تخار، سه ولسوالی و مرکز آن باقی مانده است. اگر به ولسوالی رستاق توجه نشود، خطر جدی به تالقان و ولایت بدخشان خواهد بود.»

ولسوالی رستاق تخار

خواستیم دیدگاه مسئولان امنیتی و ادارۀ محلی تخار را در پیوند به واگذاری ولسوالی رستاق به طالبان داشته باشیم؛ اما با تماس‌های پی‌هم موفق نشدیم.

سلام‌وطندار فارسی را در تلگرام دنبال کنید

ولسوالی رستاق بزرگ‌ترین و پُرجمعیت‌ترین واحد اداری ولایت تخار به‌شمار می‌رود. با تصرف این ولسوالی از سوی طالبان، افزون بر شهر تالقان، ولایت بدخشان نیز با تهدید جدی روبه‌رو شده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: