روز گذشته عطامحمد نور، رهبر شاخۀ انشعابی حزب جمعیت اسلامی افغانستان در یک فراخوان از احزاب سیاسی و چهره‌های سرشناس خواست که برای دفاع از کشور در برابر طالبان، بسیج ملی تشکیل دهند.

عطامحمد نور در اعلامیه‌یی گفته است که پیش از این نیز بارها به حکومت افغانستان پیشنهاد تشکیل بسیج ملی برای دفاع از میهن و شکل‌دهی اجماع ملی را داده بود؛ اما تعلل صورت گرفت. او از حکومت افغانستان می‌خواهد که در پشتی‌بانی از بسیج ملی برای دفاع از میهن و پشتی‌بانی نیروهای امنیتی، امکانات لازم را به موقع در اختیار نیروهای بسیج ملی قرار دهد.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

با این حال، آگاهان سیاسی می‌گویند که تشکیل جبهه‌یی در شمال در برابر طالبان، سبب تغییر استراتژیک در جنگ خواهد شد.

مصطفی علی‌زاده، آگاه سیاسی می‌گوید که شمال کشور به‌طور جدی ناامن شده و دولت در بی‌برنامه‌گی قرار دارد. به گفتۀ او، ایجاد ائتلافی برای دفاع از شمال در این مقطع زمانی، امیدوارکننده است و استراتژی جنگی را تغییر خواهد داد.

مصطفی علی‌زاده می‌گوید: «آن‌چه من فکر می‌کنم، یک تغییر استراتژیک در جنگ افغانستان به‌وجود آمده است. جنگ از جنوب به شمال انتقال کرده است. اتحادی که قرار است در شمال میان رهبران و بزرگان صورت گیرد، می‌تواند یک جبهۀ بزرگ و قوی در برابر طالبان باشد.»

سلام‌وطندار فارسی را در تلگرام دنبال کنید

بسم‌الله رنجبر، دیگر آگاه سیاسی می‌گوید که تشکیل این‌گونه ائتلاف‌ها برای کوتاه‌مدت سبب کاهش جنگ و بلندبردن روحیۀ نیروهای امنیتی خواهد شد، اما تا زمانی که استراتژی جنگ نظام‌مند نشود، تغییر کلی پیدا نکند و پشتی‌بانان گروه‌های مخالف مسلح در درون حکومت سرکوب نشوند، وضعیت به گونۀ بنیادی تغییری نخواهد کرد.

به باور این آگاهان، تشکیل ائتلاف و هرگونه بسیج در برابر طالبان و گروه‌های تروریستی اقدام نیک است، اما نباید از این حرکت‌ها استفادۀ ابزاری شود؛ طوری که در دوران جنگ‌های داخلی اتفاق افتاد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: