Asset 1SWN

«اظهارات کابلوف در بارۀ دولت انتقالی ائتلافی با واقعیت‌های کنونی افغانستان هم‌خوانی ندارند»

Zamir 1

وزارت خارجۀ کشور در واکنش به‌ گفته‌های اخیر ضمیر کابلوف، نمایندۀ ویژۀ روسیه برای افغانستان، در بارۀ ایجاد «دولت انتقالی ائتلافی» سخنان او را در تضاد با منافع مشترک افغانستان و روسیه خوانده و گفته است که برخی اظهارات او با واقعیت‌‌های کنونی افغانستان هم‌خوانی نداشته و در تناقض با اعلامیه‌های رسمی کشور «دوست و همکار» روسیه قرار دارد.

در یک اعلامیۀ وزارت خارجه که امروز (جمعه، ۱ حوت/اسفند) در این باره منتشر شده، آمده ‌است که  بزرگ‌نمایی غیرقابل ‌توجیه «یک گروه ممنوعه در روسیه» در واقع با خواست روسیه برای مبارزه با تهدید تندروی و تروریسم در منطقه و دست‌یابی به صلح پایدار و مبتنی‌بر خواست مردم افغانستان در تناقض آشکار قرار داشته و در نتیجه با منافع مشترک روسیه و افغانستان سازگاری ندارد.

ضمیر کابلوف، نمایندۀ ویژۀ روسیه برای افغانستان به تازه‌گی در گفت‌وگویی با خبرگزاری اسپوتنیک روسیه گفت که طالبان سه چهارم خاک افغانستان را کنترل می‌کنند و «برای پایان جنگ افغانستان به یک دولت انتقالی ائتلافی نیاز است که توانایی و قدرت کنترل هر دو طرف را داشته و یکدیگر را مهار کند. پس از آن یک دولت حاکم جدید تشکیل شود که بتواند بسیاری از مشکلات را حل کند.»

وزارت خارجه در واکنش به این سخنان کابلوف، تجویز نسخهٔ «دولت انتقالی ائتلافی» را در تضاد کامل با گفته‌های قبلی‌ او دانسته و گفته است که آقای کابلوف پیش از این خواستار خود ارادیت‌ افغانان و واگذارکردن آیندۀ افغانستان به خود افغانان‌ شده بود.

این وزارت افزوده که مردم افغانستان حق و توان آن را دارند تا با ارادۀ آزاد ملت از طریق انتخابات در مطابقت با قانون اساسی کشور سرنوشت دولت و حکومت خویش را تعیین کند.

در اعلامیۀ این وزارت آمده است که روسیه نمی‌تواند دولت افغانستان را که عضویت سازمان ملل را دارد و طالبان که زیر تعزیرات شورای امنیت سازمان ملل قرار دارد، در یک سطح قرار دهد. وزارت خارجه گفته است: «ما اظهارات آقای کابلوف را در بارۀ کنترل سه‌ چهارم حصهٔ خاک افغانستان نیز نادرست می‌دانیم. راه‌اندازی حملات تروریستی و کشتار مردم در ساحات مختلف به ‌معنای کنترل‌ داشتن بر این مناطق نیست.»

اعلامیه افزوده، آقای کابلوف هم‌چنان اظهار داشته که طالبان «تقریباً بی‌عیب و نقص» به توافق با آمریکا پایبند هستنددر حالی‌که همه دنیا اذعان دارند که طالبان چهار تعهد عمدهٔ‌شان را مبنی‌بر قطع روابط با تروریستان، کاهش خشونت‌ها، ادامهٔ مذاکرات معنادار و عدم‌ برگشت جنگجویان آزادشده به میدان جنگ،‌‌ آشکارا نقض کرده‌اند.

وزارت خارجه تأکید کرده‌ که تلاش می‌کند با افزایش تماس‌های دپپلماتیک و گفت‌وگوهای بیشتر، درک مشترک از وضعیت و موثریت همکاری‌های دو کشور را تقویت کند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
اخبار و تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام