خبرگزاری «تاس» روسیه به نقل از منابع خود در وزارت امور خارجه‌ی این کشور، گزارش داده که وزارت‌های عدلیه، امور خارجه و برخی از نهادهای مرتبط، در حال بررسی مسئله‌ی بیرون‌کشیدن نام امارت اسلامی از فهرست «تروریزم» این کشور است. در کنار این، ضمیر کابلوف، نماینده‌ی ویژه‌ی روسیه برای افغانستان، نیز به خبرگزاری تاس گفته‌ است که هم‌اکنون هم‌کاری منظم میان مسکو و کابل در بخش مبارزه با هراس‌افکنی وجود دارد.

برخی از آگاهان روابط بین‌الملل، این‌ گونه «چراغ‌‌ سبز نشان‌دادن» کشورها را یک تحرک تازه به ‌منظور بیرون‌رفت افغانستان از انزوای کنونی می‌پندارند. این آگاهان، از امارت اسلامی می‌خواهند که در راستای استفاده از این گونه رویکردها برای بیرون‌رفت افغانستان از انزوا با روی‌دست‌گرفتن سیاست خارجی متوازن و سیاست داخلی متعادل تلاش کند.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

ضیا حسینی، آگاه روابط بین‌الملل، در این باره می‌گوید: «اگر در تعریف اولویت‌ها و اهداف سیاست خارجی در صدد استحکام سیاسی در افغانستان باشد و توسعه‌ی اجتماعی و اقتصادی را در اولویت قرار بدهد، هم می‌تواند مردم افغانستان به ثبات برسند و هم نگاه‌های منطقه‌ای و جهانی هم‌گرایانه و تعامل‌گرایانه را در این مقطع زمانی داشته باشد.»

از سویی هم، این آگاهان باور دارند که ناگزیری‌ها و نیازمندی‌های کشورهای جهان به ویژه کشورهای منطقه، سبب خواهد شد که این کشورها به‌ دنبال تقویت تعامل خود با افغانستان باشند. رسیدگی به نگرانی‌های امنیتی و هراس‌افکنی در افغانستان، کاهش نفوذ و هژمونی کشورهای رقیب و نگاه کشورها به امارت اسلامی به عنوان تنها نیروی سیاسی فعال افغانستان، از مهم‌ترین ناگزیری‌ها و نیازمندی‌هایی اند که آگاهان باور دارند کشورها به ویژه کشورهای منطقه را وادار به روی‌دست‌گرفتن رویکرد تعامل بیش‌تر با افغانستان می‌کند.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

ولی فروزان، دیگر آگاه روابط بین‌الملل، در این باره می‌گوید: «بالای طالبان/امارت اسلامی یک نوع رقابت به میان آمده است؛ هر کس به شمول امریکا و کشورهای دیگر می‌خواهند که در کنار خود یک نیروی قدرت‌مندی مثل طالبان را داشته باشند و این گونه یک نیرو را هر کشوری می‌خواهد در کنار خود داشته باشد.»

گفتنی است که هم‌اکنون نام دست‌کم ۲۴ عضو امارت اسلامی در فهرست سیاه سازمان ملل متحد قرار دارد و همین‌ گونه کشورهای زیادی در جهان، از سال‌ها به ‌این سو امارت اسلامی را در فهرست سیاه تروریزم خود قرار داده‌ اند. پیش از این قزاقستان نیز، از بررسی بیرون‎‌کشیدن نام امارت اسلامی از فهرست تروریزم این کشور خبر داده؛ اما تا کنون این مورد عملی نشده‌ است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: