شماری از زنان در شهر کابل، می‌گویند که در هنگام نشستن در سِت/چوکی پیش روی موترهای مسافربری خرد، ناچار اند دو برابر دیگران کرایه بدهند؛ چیزی که رفت‌وآمدهای درون‌شهری را به آن‌ها دشوار کرده است.

حمیده، باشنده‌ی غرب کابل که روزانه در موترهای خرد شهری، برای دیدن بیمارش به شفاخانه‌ی علی‌آباد در نزدیکی دانش‌گاه کابل می‌رود، می‌گوید که هفته‌ی سه بار در هنگام رفتن به شفاخانه یا برگشت از آن، ناچار است کرایه‌ی دو تن را به راننده بپردازد. ‌

او می‌افزاید: «من رفت‌وآمدم در این مسیر زیاد است. روزانه که ۱۰ افغانی اضافه بدهم، پول یک نان اولادم می‌شود. در هفته‌ی گذشته من سه بار پول دو نفر را دادم. در هفته که ۳۰ افغانی اضافه بدهم، در این شرایط که پول پیداکردن سخت است، این مشکل همیشگی است.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

غزال، باشنده‌ی منطقه‌ی «تایمنی» شهر کابل، نیز می‌گوید که بارها به دلیل ناتوانی در پرداخت کرایه‌ی دو تن، ساعت‌ها در جاده منتظر مانده است.

او می‌افزاید: «روز پنج‌شنبه که از شاه‌ دوشمشیره می‌آمدم، در سِت پیش روی یک تکسی سوار شدم، به من گفتند که دیگر سیاه‌سر/زن نیست، باید ۶۰ افغانی کرایه بدهی، من هم نداشتم و پایین شدم. خیلی منتظر ماندم که یکی دو خانم دیگر پیدا شد و در یک موتر دیگر آمدیم. زیادتر وقت‌ها به همین خاطر از موتر پایین شده‌ام.»

همین گونه‌، وژمه، دیگر باشنده‌ی شهر کابل که روزانه از دارالامان به محل کارش در شهرنو کابل می‌رود، می‌گوید که اضافه‌ستانی رانندگان سبب شده است تا ماهانه بخش زیادی درآمدش را به کرایه‌ی موتر بپردازد.

او می‌افزاید: «وقتی که بسیار عجله داشته باشم و بیایم که در موتر سوار شوم، ناچارم کرایه‌ی دو نفر را بدهم؛ چون کار دارم و موتروان/راننده نمی‌برد. هیچ ممکن نیست که آن‌ها با یک نفر بروند؛ به همین خاطر بخشی از عایدم به کرایه‌ی راه مصرف می‌شود. این در چنین وضعیت برای یک دختری که عاید متوسط دارد، دشوار است.»

پس از بازگشت امارت اسلامی به قدرت، رانندگان نمی‌توانند دو زن را در سِت پیش روی موتر سوار کنند و هر زنی که در سِت پیش روی موتر می‌نشیند، ناچار است دو برابر کرایه بپردازد.

در سوی دیگر، شماری از رانندگان موترهای خرد مسافربری، می‌گویند که به دلیل ناتوانی اقتصادی، بلند‌بودن بهای تیل و طی‌کردن مسافت زیاد، ناچار اند از زنانی که در سِت پیش روی موتر می‌نشینند، کرایه‌ی دو تن را بگیرند.

محمدنسیم که روزانه در مسیر کوته‌‌ی سنگی-چهارراه شهید رانندگی می‌کند، می‌گوید: «فعلاً دو نفر را اجازه نمی‌دهند که در پیش روی موتر بنشینند. شما فکر کنید یک لیتر تیل ۸۰ افغانی است. در کنار این، موتر عوارض دارد. اگر ما پول مصرفی خود را پیدا نکنیم، چه گونه روزگار خود را بچرخانیم. به ما هم دشوار است.»

سلام‌وطندار را در شبکه‌ی «ایکس» دنبال کنید

در همین حال، مسئولان در وزارت ترانسپورت و هوانوردی ملکی، می‌گویند که رانندگان موترهای مسافربری در شهر کابل، اجازه‌ ندارند دو تن را در سِت پیش روی سوار کنند یا از یک تن که آن جا می‌نشیند، کرایه‌ی دو تن را بگیرند.

امام‌الدین احمدی، سخن‌گوی این وزارت، به سلام‌وطندار می‌گوید:
«این موضوع را نظارت می‌کنیم. با کسی که دو نفر را می‌نشاند یا کرایه‌ی دو نفر را می‌گیرد، برخورد قانونی می‌شود. کسانی که با چنین وضعیت برمی‌خورند، می‌توانند به پلیس ترافیک و مأموران ما شکایت کنند.»

مسئولان در وزارت ترانسپورت و هوانوردی ملکی، می‌‌افزایند که این وزارت در ایستگاه‌های مشخص نرخ معین تعیین کرده است و افرادی که با چنین موضوع روبه‌رو می‌شوند، شکایت شان را در غرفه‌هایی که مربوط پلیس ترافیک اند، ثبت کنند.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: // // // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: