در نشست عمومی امروز (چهارشنبه، بیست‌وهفتم حوت/اسفند) مجلس نماینده‌گان، شماری از اعضای این مجلس دربارۀ تصمیم اخیر ادارۀ ملی احصائیه و معلومات مبنی به درج ۵۴ قوم در فهرست شناس‌نامۀ برقی واکنش نشان دادند و گفتند که این تصمیم غیرمسلکی‌ست و به سود مردم افغانستان نیست. به گفتۀ آنان، حکومت با این تصمیم در پی ایجاد تفرقه میان اقوام کشور است.

اعضای مجلس نماینده‌گان می‌افزایند، منطقی نیست که قوم پشتون را زیر یک چتر قرار دهند و سه قوم بزرگ دیگر کشور را به شاخه‌های متعدد تقسیم کنند.

زلمی نوری، عضو مجلس نماینده‌گان می‌گوید: «بسا جای تأسف است. در افغانستان سیاست‌هایی که از طرف حکومت اتخاذ می‌شود، سبب ایجاد تفرقه و تجزیه شده و شکاف‌های و قومی را رقم زده و بیش‌تر می‌سازد.»

حبیب‌الرحمان پدرام، دیگر عضو مجلس نماینده‌گان می‌گوید: «ادارۀ احصائیه ملی که به مرکز نفاق و دسیسه تبدیل شده، ملت ما را به ۷۱ شاخه تبدیل کرده، اما کاملاً برنامه‌ریزی شده است. یک هویت قومی که بیش از ۱۵۰ شاخه دارد.»

اما شمار دیگری از اعضای مجلس نماینده‌گان موضع نرم‌تری در این باره اتخاذ کرده و از تصمیم ادارۀ ملی احصائیه و معلومات استقبال می‌کنند. این شمار از اعضای مجلس نماینده‌گان پیشنهاد می‌دهند که برای ختم جنجال‌ها، درج اقوام در شناس‌نامه‌های برقی اختیاری شود.

در پایان، جاوید جیحون، معاون نخست مجلس نماینده‌گان که ریاست نشست امروز را برعهده داشت، می‌گوید که حکومت و ادارۀ احصائیه باید مطابق به قانون اساسی و خواست مردم افغانستان عمل کنند.

حدود یک هفته پیش، ادارۀ احصائیه و معلومات فهرستی از نام‌های شاخه‌های مختلف اقوام غیرپشتون را که به عنوان قومیت، امکان انتخاب‌شان در برگۀ شناس‌نامه‌ها ایجاد شده را منتشر کرد. این اقدام ادارۀ احصائیه واکنش‌های منفی بسیاری را در پی‌ داشته است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: