شماری از آموزگاران در ولایت‌های مختلف، با شکایت از تصمیم امارت اسلامی مبنی بر حذف نهادهای تربیه‌ی معلم، می‌گویند که این نهادها مؤثریت خود را دارند و نباید از ساختار وزارت معارف حذف شوند.

نوید (نام مستعار)، از استادان تربیه‌ی معلم در انستیتیوت سیدجمال‌الدین، با نگرانی از حذف نهادهای تربیه‌‌ی معلم، می‌گوید که این کار آسیب بزرگی به معارف کشور وارد خواهد کرد.

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

او می‌افزاید: «معلمین به انکشاف مسلکی و ارتقای ظرفیت شان نیاز دارند که این نهادها مستقیم مسئولیت آن را دارند تا معلمین را ارتقای ظرفیت دهند. وقتی این نهادها حذف شوند، معارف ضربه می‌بیند و ما در آینده معارف منجمد را خواهیم داشت.»

شعیب (نام مستعار)، آموزگار در سرپل، از مسئولان وزارت معارف می‌خواهد که در تصمیم‌ خود در باره‌ی لغو یا تغییر کار نهادهای تربیه‌ی معلم بازنگری کند.

به گفته‌ی او، با حذف نهاد‌های تربیه‌ی معلم، نه تنها مشکلی حل نمی‌شود که شمار زیادی از آموزگاران و کارمندان این نهادها بی‌کار می‌شوند.

در همین حال، مسئولان وزارت معارف، با پخش اعلامیه‌ای گفته اند که کمیسیون تشکیلات و معاشات ریاست‌الوزرا، به تازگی تصمیم گرفته است تا ساختارهای موازی و غیرمؤثر را از تشکیلات این وزارت حذف کند.

با این حال، آموزگاران این نهادها مؤثرنبودن و موازی‌بودن این نهادها را رد می‌کنند. پرویز (نام مستعار)، از استادان تربیه‌ی معلم در پنجشیر، می‌گوید که دارالمعلمین‌ها پایه‌های اصلی آموزش‌وپرورش است که نباید یک اداره‌ی موازی و غیرمؤثر پنداشته شود.

به گفته‌ی او، بهتر است در این زمینه‌ نظر متخصصان و کارشناسان گرفته شود تا مؤثریت و اهمیت این نهادها مشخص شود.

از سوی دیگر، کارشناسان آموزش‌وپرورش، فعالیت نهادهای تربیه‌ی معلم را در راستای افزایش کیفیت آموزش و توانایی آموزگاران به ویژه در ولایت‌ها، مؤثر عنوان می‌کنند.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

شفیق‌الله سادات، کارشناس آموزش‌و‌پرورش، می‌گوید: «این نهادها برای ارتقای ظرفیت معلمان خیلی مفید است. برخی از معلمان در ولایت‌ها هم تدریس می‌کردند و خود شان آموزش می‌بینند تا کیفیت کار شان بلند برود. از طرفی دیگر، افرادی که اهل قلم بودند، از این راستا معاش به دست می‌آورند.»

در اعلامیه‌ای که از سوی وزارت معارف پخش شده، آمده است که معینیت تربیه‌ی معلم، پیش از تشکیلات اداری این وزارت توسط حکومت حذف شده و ساختارهای ولایتی آن بدون برنامه فعالیت می‌کردند که سالانه صدها میلیون افغانی هزینه می‌برد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: