شورای امنیت سازمان ملل متحد، یک بار دیگر با برگزاری نشستی در باره‌ی افغانستان، وضعیت این کشور را مورد بررسی قرار داد. در این نشست که پیش از این گفته شده بود ارائه‌ی گزارش از نتایج نشست اخیر دوحه و تعیین نماینده‌ی ویژه برای افغانستان از سوی سازمان ملل متحد، از موضوع‌های اصلی آن است، هیچ تصمیم واضح در باره‌ی افغانستان گرفته نشده است.

استفان دوجاریک، سخن‌گوی دبیرکل سازمان ملل متحد، در یک نشست خبری با این که جزئیاتی در باره‌ی این نشست ارائه نکرده؛ اما گفته که در این نشست گزارشی در باره‌ی نشست اخیر سازمان ملل متحد در دوحه ارائه شده است.

سخن‌گوی دبیرکل سازمان ملل متحد، در باره‌ی موضوع دیگر این نشست که بحث روی تعیین نماینده‌ی ویژه برای افغانستان بود، به خبرنگاران افزوده است که این کار به گونه‌ی جدی تعقیب می‌شود.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

دوجاریک، تصریح کرده است: «روند تعیین نماینده‌ی ویژه در جریان است. بر بنیاد سال‌ها تجربه، من نمی‌توانم در باره‌ی جدول زمانی مشخص تعیین این نماینده چیزی بگویم؛ اما می‌توانم بگویم که به قضیه به گونه‌ی جدی نگاه می‌شود.»

بر بنیاد گزارش‌ها، در این نشست بر رعایت حقوق بشر به ویژه حقوق زنان و تشکیل حکومت فراگیر در افغانستان تأکید شده است. ولی فروزان، آگاه روابط بین‌الملل، با اشاره به نتایج این نشست شورای امنیت، می‌گوید که اختلاف‌ها در شورای امنیت و محوریت منافع کشورها در این نشست، سبب بی‌نتیجه‌ماندن آن شده است.

او می‌افزاید: «در این نشست‌ها کشورها می‌خواهند که از افغانستان به عنوان ابزار فشار در برابر یک‌دیگر استفاده کنند. این کشورها می‌خواهند که خود شان در افغانستان جای چایی داشته باشند و رقیب شان را نگذارند که افغانستان زیر نفوذ آن‌ها قرار بگیرد.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

از سویی هم، فعالان حقوق زن، این جا در افغانستان نیز از تأثیر نشست‌های سازمان ملل متحد برای تغییر وضعیت زنان در افغانستان اظهار ناامیدی می‌کنند.

سوسن خالق‌یار، فعال حقوق زن، در این باره به سلام‌وطندار می‌گوید: «اگر این جلسات کدام نتیجه‌ی مثبت در پی می‌داشت، حالا شاهد بازشدن مکتب‌ها و پوهنتون‌ها/دانش‌گاه‌ها به روی دختران می‌بودیم. همین گونه شاهد مهیاشدن زمینه‌ی کار به بانوان افغان می‌بودیم.»

گفتنی است که پس از این نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد، ۱۱ کشور که عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز اند، با پخش بیانیه‌ی مشترک خواهان رعایت حقوق زنان و تشکیل حکومت فراگیر در افغانستان شده اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: