هم‌زمان با فرارسیدن روز جهانی معلم، شماری از آموزگاران در جوزجان، می‌گویند که با مشکلات اقتصادی دست‌وگریبان اند و معاش شان برای تأمین‌کردن هزینه‌های زندگی خود و خانواده‌های شان بسنده نیست. آن‌ها، از حکومت سرپرست، خواهان افزایش معاش شان اند.

احمدفرید، آموزگار در جوزجان، می‌گوید که با گذشت هر روز، به مشکلاتش افزوده می‌شود و به سختی نیازهای اولیه‌ی زندگی‌اش را تأمین‌ می‌کند. «خواهش می‌کنیم که به معلمان یک توجه خاص شود؛ چون فقیرترین قشر جامعه همین معلمان استند که با بسیار مشکلات تدریس می‌کنند و مصدر خدمت اند. باید دست‌به‌دست هم داده و این چالش را حل کنیم.»

سلام‌وطندار را در شبکه‌ی «ایکس» دنبال کنید

آموزگاران در جوزجان، از حکومت سرپرست می‌خواهند که به همه آموزگاران در سراسر کشور توجه و به مشکلات شان رسیدگی کند.

شماری از آموزگاران، فرهنگیان، شاعران، نویسندگان و مسئولان محلی، امروز (چهارشنبه، ۱۲ میزان) در شهر شبرغان، مرکز جوزجان، گرد هم آمدند و یک برنامه‌ی ادبی-فرهنگی را زیر نام «ارج‌گذاری به مقام و جایگاه معلم» برگزار کردند.

اشتراک‌کنندگان در این برنامه، می‌گویند که آموزگاران در جوزجان، با وجود روبه‌روبودن با مشکلات اقتصادی و چالش‌های فراراه شان، هنوز هم در زمینه‌ی آموزش‌وپرورش دانش‌آموزان تلاش می‌کنند. آن‌ها از مسئولان می‌خواهند که از آموزگاران پشتیبانی کنند.

سنجر انتظار، اشتراک‌کننده در این برنامه‌ی ادبی-فرهنگی، چنین می گوید: «این‌ها روزگار فامیل شان را به شکل خوب که خواسته باشند، پیش برده نمی‌توانند. از دولت امارت اسلامی خواستاریم که معلمان افغانستان را حمایت و تشویق کند و امتیاز بیش‌تر بدهند.»

با این حال، مسئولان ریاست اطلاعات‌وفرهنگ جوزجان، در این برنامه با تأکید بر جایگاه و نقش سازنده‌ی آموزگاران، می‌گویند که امارت اسلامی به آن‌ها توجه خاص دارد.

سیف‌الدین معتصم، رییس اطلاعات‌وفرهنگ جوزجان، می‌گوید: «معلم آن کس است که به جامعه و ملت خود راهنمایی می‌کند و در ولسوالی و قریه‌ی خود مردم را از راه حق و باطل جدا می‌کند.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

از سویی هم، محمدطاهر جواد، رییس معارف جوزجان، نیز در این برنامه با تأیید این که آموزگاران در این ولایت با حقوق ناچیزی فعالیت دارند، نیز می‌گوید که آن‌ها برای رسیدگی به وضعیت زندگی آموزگاران تلاش دارند. او می‌افزاید: «معلم رهبر جامعه است، حقی که به معلم داده می‌شود، در اصل معاش نیست؛ این یک هم‌کاری است و معلم درس خود را به خاطر الله می‌دهد. پولی را که دریافت می‌کند، معاش نیست جیب‌خرجی است. در دو سال، این نظام ثابت کرده و قدر معلمان را می‌داند.»

گفتنی است که پیش از این نیز، آموزگاران در ولایت‌های مختلف، از کم‌بودن حقوق و افزون‌بودن مشکلات اقتصادی شکایت داشته اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: