شهرداری غزنی، به تازگی در یک اقدام کم‌پیشینه بیش از ۱۰۰ دکان را در مندوی میوه‌ی‌ خشک واقع در «اده‌‌/ایستگاه سابقه» ولسوالی قره‌باغ این ولایت، بسته و به دکان‌داران این بخش دستور داده است که دکان‌های شان را به محل دورتر انتقال دهند.

عبدالولی جلال‌زی، سخن‌گوی شهرداری غزنی، می‌گوید که این دکان‌ها بر اساس فیصله‌ی کمیته‌ی نظم شهری و به هدف پیش‌گیری از ازدحام و بسته‌شدن پیاده‌روها، بسته شده اند. او می‌افزاید: «کمیته‌ی نظم شهری که از چندین اداره تشکیل شده، در آن نمایندگانی از مقام ولایت و اداره‌های دیگر شامل است، تصمیم گرفته اند که بازار مندوی را مسدود کنند؛ چون این دکان‌ها سبب بی‌نظمی و مزاحمت به مردم شده اند.»

در سوی دیگر، دکانداران مندوی میوه‌ی خشک، با شکایت از بسته‌شدن دکان‌ها و بی‌کارشدن شان می‌گویند که بسته‌شدن پیاده‌روها، کار آنان نیست و بیش‌تر از سوی مراجعه‌کنندگان بسته می‌شود. آنان، می‌افزایند که با بسته‌شدن این دکان‌ها صد‌ها تن از کار بی‌کار شده اند.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

عزیزالله، دوکان‌دار، می‌گوید: «در سرک بی‌سرنوشت هستیم؛ کرایه از جیب خود می‌دهیم؛ مصرف دیگر هم است. همه را از کار کشیده اند؛ مردم که کشمش می‌آورند حیران مانده اند که به کجا بفروشند. ما در داخل سرای هستیم، بیرون هم نیستیم که پیاده‌رو را بند کنیم.»

اختر‌محمد، دیگر دکان‌دار نیز، می‌گوید: «من طاقت رفتن به سرک دیگر را ندارم؛ آن‌ها هم‌راه من جنگ می‌کنند؛ شما که نمی‌توانید سرک را خالی یا ازدحام را کم کنید؛ این کار را سر ما می‌کنید. دولت توانش به ما می‌رسد.»

دکانداران مندوی میوه خشک، می‌افزایند که شهرداری باید برای شان فرصت بدهد و تا زمانی که مکانی مناسب برا ی‌شان انتخاب نشود، دکان‌های شان را به جای دیگر انتقال نخواهند داد.

این دکانداران، می‌گویند جایی را که شهرداری غزنی برای ساخت دکان‌ در نظر گرفته است اجازه‌ی ساخت دکان‌های دایمی در آن جا را ندارند.

عزیزالله، دکان‌دار، می‌گوید که که اگر در ساحه‌ی «علی لالا» که خارج از شهر است دکان‌ مؤقت بسازد، بی‌فایده است و در آینده‌ دوباره با چنین سرنوشتی روبه‌رو خواهند شد.

او می‌افزاید: «آن جا سیل دارد؛ ما اگر دکان‌های مؤقت بسازیم، فردا که سیل بیاید مصرف ما بی‌جا می‌رود. سه روز می‌شود که بند کرده مندوی را؛  نان خود را در سرک می‌خوریم، بی‌کار هم هستیم.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

غلام‌حضرت، دیگر دکان‌دار نیز، می‌گوید: «ساحه‌ی علی لالا، ساحه‌ی‌ رفت‌وآمد مردم نیست. تجارت کشمش باید به یک جای باشد که موقعیتش کمی خوب‌تر باشد مانند جای فعلی؛ یک جای خوب را شهرداری خودش به ما بدهد و زمین دولتی باشد که در آینده ما به مشکل بر‌ نخوریم.»

سخن‌گوی شهرداری غزنی اما می‌گوید که کمیته‌ی نظم شهری چندین بار برای این دکانداران فرصت داده است تا دکان‌های شان را به جای دیگر انتقال دهند؛ اما آنان به تعهد شان پابند نبوده اند‌.

عبدالولی جلال‌زی، سخن‌گوی شهرداری غزنی، می‌گوید که طرح انتقال دکان‌های این مندوی دو سال پیش با دکانداران شریک شده است. او می‌افزاید: «در گذشته ما تعهد برخی از این دکان‌داران را گرفته بودیم؛ ما آنان به تعهد شان صادق بوده اند؛ به همین خاطر دکان‌های شان را بسته کرده‌ایم.»

مندوی میوه‌ی خشک از سال‌ها به این‌ سو در ساحه‌ی اده‌ی سابقه و در نزدیکی فرماندهی امنیه‌ و مقام ولایت غزنی، فعالیت دارد که حدود ۱۰۰ دکان در آن شامل است.

مرتبط با این خبر:

— باشندگان کابل: دکان‌داران گران‌فروشی می‌کنند؛ شهرداری: ۱۵۰ دکان را بسته‌ایم

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: