باشندگان ولسوالی پاتوی دایکندی، با شکایت از کم‌بود مرکز درمانی در ده‌ها روستای این ولسوالی، می‌گویند که به خدمات صحی معیاری دست‌رسی ‌ندارند. به گفته‌ی آن‌ها، در این ولسوالی تنها دو مرکز صحی وجود دارد که یکی از آن‌ها حتا ساختمان ندارد.

گل‌محمد عظیمی، باشنده‌ی ولسوالی پاتو، می‌گوید: «در ولسوالی پاتو دو کلینیک داریم؛ یکی در منطقه‌ی پاتو و یکی در منطقه‌ی قخور. کلینیک‌ها جواب‌گو نیست، نه داکتر خوب دارد و نه دوا. وضعیت خدمات صحی نگران‌کننده است. اکثریت مردم که مریض می‌شوند، مجبور اند خود را به مرکز ولایت برسانند.»

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

غلام‌سخی، دیگر باشنده‌ی ولسوالی پاتو، می‌گوید که باشندگان مناطق «اوغور، پیتاب، دهن‌اوشی، سرینج، سرتگاب، خرنی، رباط» و ده‌ها روستای خُردوبزرگ دیگر به مرکزهای صحی در این ولسوالی، مراجعه می‌کنند؛ در حالی که این مرکزهای صحی با کم‌بود تجهیزات و دارو روبه‌رو اند. او می‌افزاید: «مریض را که به آن مرکز صحی ببری، داخل یک حویلی خصوصی است. آن قدر مراجعان دارد که بعد از دو تا سه ساعت انتظار، یک پاکت گولی پرستامول می‌دهد یا برای بعضی‌ها هم نصف گولی را قیچی کرده می‌دهد؛ به خاطری که دوا کم است.»

باشندگان ولسوالی پاتو، می‌افزایند که به دلیل مسیرهای دشوارگذر این ولسوالی به ویژه در زمستان، با مشکلات زیادی روبه‌رو می‌شوند. به گفته‌ی آن‌ها، در زمینه‌ی ارائه‌ی خدمات صحی در ولسوالی پاتو توجه جدی صورت نگرفته است. باشندگان این ولسوالی، می‌افزایند که پیش از این، برخی از بیماران در هنگام انتقال به شفاخانه‌ی ولایتی دایکندی، در مسیر راه جان داده اند.

احسان مهدوی، دیگر باشنده‌ی ولسوالی پاتو، می‌گوید: «این ولسوالی راه‌های صعب‌العبور دارد، کوتل‌ها و سرک‌های خراب نیز جان اکثر مردم را می‌گیرد؛ زیرا مردم نمی‌توانند مریضان شان را به موقع به مرکز ولایت جهت درمان منتقل کنند مخصوصاً در زمستان در اثر بارش برف و باران راه‌ها مسدود می‌شود که اکثر مردم ناگزیر اند مریضان شان را با الاغ یا روی چوب از کوتل‌ها و مسیرهای دشوارگذر عبور بدهند.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

تلاش کردیم دیدگاه مسئولان ریاست صحت عامه‌ی دایکندی را نیز در این گزارش داشته باشیم؛ اما با تلاش‌های پی‌هم، موفق نشدیم.

با این حال، پیش از این مسئولان در وزارت صحت عامه گفته بودند که در دو سال گذشته، ۱۵۰ مرکز صحی را در مناطقی که باشندگان آن به خدمات صحی دست‌رسی نداشتند، ساخته اند. شرافت ‌زمان امرخیل، سخن‌گوی این وزارت، به سلام‌وطندار گفته بود که تلاش‌ها برای ایجاد دست‌کم ۵۰۰ مرکز صحی در این مناطق، جریان دارد.

گفتنی است که بیش‌تر شهروندان در بخش‌های دوردست کشور به خدمات صحی دست‌رسی ندارند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: