پس از ممنوعیت کاشت خشخاش از سوی رهبر امارت اسلامی، کارزارهای مبارزه در برابر این پدیده در ولایت‌های گوناگون آغاز شده است.

عبدالرزاق راشد، فرمانده امنیه‌ی بلخ، می‌گوید که در دو ماه پسین، بیش از ۲۰۰ جریب زمین زیر کاشت خشخاش در این ولایت پاک‌سازی شده است و نزدیک به ۱۰۰ تن در پیوند به کاشت خشخاش بازداشت شده اند.

او می‌افزاید: «بیش از ۲۰۰ جریب زمین را تخریب کرده‌ایم. پیام ما به افرادی که دست به این کار می‌زند، این است که باید دیگر کوکنار کاشت نکنند؛ چون ما در هر ساحه‌ا‌ی که باشد نابود می‌کنیم.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

راشد، تأکید می‌کند که این زمین‌ها در ولسوالی‌های بلخ، چمتال، شولگره و دولت‌آباد این ولایت تخریب شده است.

در سوی دیگر، شماری از کشاورزان در بلخ، می‌گویند که به دلیل ارائه‌نشدن کاشت بدلیل از سوی حکومت سرپرست و کم‌بود آب ناچار اند در زمین‌های شان خشخاش بکارند.

خیرالله، کشاورز در ولسوالی چمتال، می‌گوید: «برای کشاورزان کمک نیست؛ نه تخم می‌دهند، نه کود توزیع می‌شود؛ یک بوری کود ۵۰۰۰ تا ۶۰۰۰ افغانی است. یک ساعت قلبه هزار و ۲۰۰ افغانی است. مردم از ناداری و مجبوری تریاک کاشت کرده اند.»

میرآغا، دیگر کشاورز، می‌گوید که اگر کاشت بدیل به کشاورزان ارائه شود، آنان مجبور نیستد در زمین‌های شان خشخاش بکارند. «از حکومت خواستار فراهم‌کردن کار هستیم. حکومت باید برای ما کود یا تخم‌های بدیل توزیع کند تا ما کاشت کنیم.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

ضیاخان، دیگر کشاورز نیز، از حکومت می‌خواهد که به کشاورزان کاشت بدیل رائه کند.

او می‌افزاید: «مجبور شدیم بکاریم؛ مردم برای تأمین نفقه‌ی خانواده‌ی شان کوکنار کاشت کرده ‌اند. دولت باید گندم یا دیگر تخم‌های زراعتی را توزیع کند تا ما از این کار دست بکشیم.»

بر اساس آمار فرماندهی امنیه‌ی بلخ، بیش‌ترین زمین‌های زیر کاشت خشخاش در ولسوالی‌های بلخ، دولت‌آباد، چمتال، چهاربولک و شولگره‌ی این ولایت وجود دارد.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: // // // // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: