دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرم‌های سازمان ملل متحد (UNODC)، امروز (سه‌شنبه، ۱۰ عقرب) گزارش تازه‌ی خود زیر عنوان «آخرین یافته‌ها و تهدیدهای نوظهور» در باره‌ی کاشت و قاچاق مواد مخدر در افغانستان را پخش کرده است.

در این گزارش آمده است که در ۲۰۲۱، ۱۷۷ هزار هکتار زمین در افغانستان زیر کاشت خشخاش قرار داشت که در ۲۰۲۲ این رقم به ۲۳۳ هزار هکتار زمین رسیده است و افزایش ۳۲ درصدی را نشان می‌دهد.

بر اساس این گزارش، در ۲۰۲۲ کشاورزان در کابل، پایتخت کشور نیز خشخاش کاشته اند؛ اما بیش‌ترین میزان کاشت خشخاش را ولایت جنوبی هلمند به خود اختصاص داده و در یازده‌ ولایت دیگر، کاشت این محصول به صفر رسیده است.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

در همین حال، شماری از کشاورزان در ارزگان، می‌گویند که امارت اسلامی مردم را از کاشت خشخاش منع کرده و وعده‌ی توزیع تخم‌های بذری اصلاح‌شده‌ی بدیل را به آن‌ها داده؛ اما تا کنون به دست‌رس آن‌ها قرار نگرفته است.

به گفته‌ی آن‌ها، کشاورزان به دلیل ناداری، ناچار اند در زمین‌های شان خشخاش بکارند. سیف‌الدین، یک تن از کشاورزان در ارزگان، به سلام‌وطندار می‌گوید که امارت اسلامی باید تخم‌های بدیل خشخاش را به آن‌ها توزیع کند.

او می‌افزاید: «امارت اسلامی مردم را از کشت خشخاش منع کرده است و وعده داده بود که تخم‌های اصلاح‌شده را برای شان توزیع می‌کند؛ اما تا کنون تخم‌های اصلاح‌شده به آن‌ها توزیع نشده و مردم از مجبوری خشخاش کشت می‌کنند. امارت اسلامی باید به مردم تخم‌های اصلاح‌شده‌ی بدیل را توزیع کند.»

بر اساس گزارش دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرم‌های سازمان ملل متحد، درآمد ناشی از کاشت و قاچاق مواد مخدر در افغانستان در ۲۰۲۱، ‌به ۴۲۵ میلیون دالر امریکایی می‌رسید که در ۲۰۲۲ این رقم، به یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دالر افزایش یافته است.

همین گونه، نثاراحمد، فروشنده‌ی مواد مخدر در کندهار، می‌گوید که بهای مواد مخدر در این ولایت افزایش یافته است و مردم نیز به دلیل ناداری هنوز به کاشت آن مشغول اند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

از سویی هم، مسئولان وزارت امور داخله، می‌گویند که این وزارت برای مبارزه با مواد مخدر به گونه‌ی جدی تلاش دارد.

بسم‌الله حبیب، معاون سخن‌گوی وزارت امور داخله، به سلام‌وطندار می‌گوید که امسال یک هزار و ۹۹۳ عملیات را در راستای نابودسازی کاشت و تولید مواد مخدر در کشور به راه انداخته اند که در آن، ۱۶۳ تُن مواد مخدر ضبط و ۵۴‌ کارخانه‌ی تولید و پروسس آن تخریب شده و دو هزار و ۴۴۴ تن، در پیوند به قاچاق مواد مخدر بازداشت شده اند.

در حالی که رهبر امارت اسلامی با صدور فرمانی، کاشت خشخاش در کشور را منع قرار داده است؛ اما سازمان ملل متحد می‌گوید که ۸۰ درصد تقاضای جهانی مواد مخدر هنوز هم از افغانستان تأمین می‌شود.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: