مسئولان در کمیته‌ی بین‌المللی صلیب سرخ، چندی پیش به سلام‌وطندار گفته بودند که پس از حاکمیت امارت اسلامی، این کمیته کمک‌های خود به ۲۵ شفاخانه‌ی دولتی را ادامه داده است و اکنون به دلیل مشکلات مالی، تا پایان آگست کمک‌های خود به ۲۵ شفاخانه‌ی دولتی را متوقف می‌کند.

پرویز فیضی، سخن‌گوی کمیته‌ی بین‌المللی صلیب سرخ در افغانستان، گفته بود که این کمیته حقوق هزاران پرسنل صحی و هزینه‌ی جاری شفاخانه‌ها را تأمین و نیز برای آن داروی مورد نیاز تأمین می‌کرد. او افزوده بود که با این کمک به شفاخانه‌های دولتی پوشش خدمات صحی را برای ۲۵ میلیون تن در سراسر کشور فراهم می‌کرد.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

دفتر هم‌آهنگ‌کننده‌ی کمک‌های انسان‌دوستانه‌ی سازمان ملل متحد (اوچا)، نیز در دو هفته‌ی پسین اعلام کرده که کاهش بودجه‌ی این نهاد، سبب بسته‌شدن ۲۶۲ مرکز صحی در افغانستان شده است.

با این حال، مسئولان در وزارت صحت عامه، بسته‌شدن مرکزهای صحی از سوی نهادهای بین‌المللی را رد می‌کنند و می‌گویند که در این مرکزها، خدمات صحی عرضه می‌شود. شرافت زمان امرخیل، سخن‌گوی این وزارت، می‌گوید که اگر نهادهای بین‌المللی کمک‌های خود به شفاخانه‌های زیر پشتیبان شان را کاهش بدهند، این وزارت توانایی تأمین بودجه برای عرضه‌ی خدمات صحی در کشور را دارد.

سخن‌گوی وزارت صحت عامه، می‌افزاید: «در صورتی که کمک‌های سازمان‌های خارجی به شفاخانه‌ها کاهش یابد، وزارت صحت توانایی دارد که از بودجه‌ی ملی مصارف آن‌ها را پرداخت کند و عرضه‌ی خدمات به گونه‌ی عادی در این شفاخانه‌ها ادامه یابد.»

در همین حال، شماری از پزشکان، می‌گویند که کاهش کمک‌ها به سکتور صحی، می‌تواند در کوتاه‌مدت عرضه‌ی خدمات صحی را با سکستگی روبه‌رو کند. حیدرخان حیدر، رییس طب وقایوی وزارت صحت عامه، می‌گوید که این وزارت توانایی تأمین عرضه‌ی خدمات صحی در تمام شفاخانه‌ها را دارد.

رییس طب وقایوی وزارت صحت عامه، می‌‌افزاید: «اگر کمک‌های سازمان‌های خارجی کاهش یابد، در کوتاه‌مدت متأثر می‌شود؛ اما وزارت صحت عامه توانایی این را دارد که از بودجه‌ی ملی مصارف آن‌ها را تأمین کند.»

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

گفتنی است که در یک ماه‌ونیم گذشته، سه نهاد بین‌المللی در بخش صحت فعالیت‌های خود را متوقف کرده اند. کمیته‌ی سویدن برای افغانستان، از نهادهای مهم خارجی در افغانستان است که در بخش‌های گونه‌گون در ۱۴ ولایت فعالیت داشت و ارائه‌ی خدمات بهداشتی به مردم، از مهم‌ترین بخش‌های فعالیت کمیته‌ی سویدن برای افغانستان است.

بر اساس معلوماتی که در وبسایت این کمیته پخش شده ‌است، ۱.۷ میلیون تن در افغانستان در جریان سال ۲۰۲۱ از مرکزهای بهداشتی مرتبط به این نهاد، خدمات درمانی دریافت کرده‌ اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: