شماری از باشندگان شهر کابل، به سلام‌وطندار می‌گویند که بیش‌تر ساعت‌های کاری به برق دست‌رسی ندارند. آن‌ها، از مسئولان می‌خواهند که پرچاوی‌های برق در شهر کابل را کاهش دهند.

ناصر احمدی، مالک یک کارگاه موبل و فرنیچرسازی در منطقه‌ی «قلعه‌ی فتح‌الله» شهر کابل، می‌گوید که روزها می‌شود به دلیل افزایش پرچاوی برق، چرخه‌ی ابزار کارش ایستاده است و او حتا توانایی پرداخت کرایه‌ی دکانش را ندارد.

او می‌افزاید: «مکمل برق داشته باشیم، کار ما جریان می‌یابد و به همه ابزار کار خود از برق استفاده می‌کنیم مانند برمه، ماشین هوا، ماشین برقی است و اگر برق نداشته باشیم، مکمل بی‌کاریم و اگر بی‌کار باشیم، در آخر ماه صاحب دکان می‌آید و خدا شاهد است که دو ماه می‌شود قرض‌دار هستم.»

سلام‌وطندار را در شبکه‌ی «ایکس» دنبال کنید

زین‌الله، مالک یک کارگاه خیاطی در شهرنو کابل، با گلایه از پرچاوی برق،‌ می‌گوید که به دلیل دست‌رسی‌نداشتن به برق، روزانه شش ساعت بی‌کار می‌ماند.

او می‌افزاید: «اگر برق نباشد، تمام شاگردهای خود را جمع کنیم، از ۱۵ تا ۲۰ جوره پس می‌مانیم. روزها پنج تا شش ساعت به دلیل پرچاوی برق بی‌کار می‌مانیم.»

افزون بر این، شماری دیگر از باشندگان شهر کابل، می‌گویند که در یک شبانه‌روز بیش از ۱۰ ساعت به برق دست‌رسی ندارند.

رسول، باشنده‌ی منطقه‌ی «چهارقلعه‌ی وزیرآباد» شهر کابل، با گلایه از پرچاوی برق، می‌گوید که در زمان نیاز، به برق دست‌رسی ندارد. او، از شرکت برق‌رسانی افغانستان (برشنا)، می‌خواهد که پرچاوی‌ها را کاهش دهد.

رسول، می‌افزاید: «در یک شبانه‌روز از پنج تا شش ساعت، اضافه برق نداریم و دیگر به آن هیچ دست‌رسی نداریم و نیز به خاطر پرچاوی برق، از وسایل الکترونیکی/برقی خانه کار گرفته نمی‌توانیم.»

با این حال، مسئولان در شرکت برق‌رسانی افغانستان (برشنا)، می‌گویند که به دلیل افزایش تقاضای باشندگان شهر کابل به برق، پرچاوی‌ نیز بیش‌تر شده است.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

حکمت‌الله میوندی، سخن‌گوی برشنا، می‌گوید که روز گذشته یک تفاهم‌نامه‌ی انتقال لین برق ۵۰۰ کیلووات از ترکمنستان به افغانستان با یک شرکت خصوصی به امضا رسیده است که تا دو سال دیگر تکمیل خواهد شد

سخن‌گوی برشنا، می‌افزاید که این نهاد برای کاهش پرچاوی برق در کابل، تلاش می‌کند. «مردم باید در این بخش حوصله داشته باشند تا ما بتوانیم با گذشت زمان در تنظیم نظم برق و افزایش برق، نقش مهمی را بازی کنیم.»

بر اساس آمار شرکت برق‌رسانی افغانستان، اکنون برای برق‌رسانی به باشندگان پایتخت، در یک شبانه‌روز به ۵۰۰ مگاوات برق نیاز است و این شرکت تنها می‌تواند ۶۰ درصد آن را تأمین کند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: