شماری از بیماران زن در پروان و پنجشیر، با شکایت از کم‌بود امکانات درمانی در بخش درمان بیماری‌های دندان، می‌گویند که دست‌رسی‌نداشتن به امکانات درمانی در شفاخانه‌های ولایتی این دو ولایت سبب شده است که بیماران برای درمان بیماری‌های دندان شان به شفاخانه‌های خصوصی مراجعه کنند.

زرمینه، باشنده‌ی پروان، می‌گوید که به دلیل دست‌رسی‌نداشتن به خدمات درمانی در شفاخانه‌ی ولایتی، ناچار شده است دندان‌هایش را با هزینه‌ی زیاد در شفاخانه‌ی خصوصی درمان کند.

او می‌افزاید: «بیش‌تر زنان با این مشکل روبه‌رو اند؛ هزینه‌‌اش بسیار زیاد و اقتصاد ضعیف است. در شفاخانه‌های دولتی هم به جز این که دندان را بکشند، نه پرکاری کرده می‌توانند و نه شسته می‌توانند.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

نجلا، باشنده‌ی پنجشیر، می‌گوید با این که چندین دندانش شکسته و به بیماری پوسیدگی دندان نیز مبتلا شده است؛ اما به دلیل ناتوانی اقتصادی نمی‌تواند دندان‌هایش را در شفاخانه‌های خصوصی درمان کند. این باشنده‌ی پنجشیر، می‌افزاید: «۱۰ دندانم خراب شده است؛ وقتی به کلینیک مراجعه می‌کنیم، فقط دندان را می‌کشند یا یک دارویی مانند پراستامول می‌دهند. مردم توانایی این را ندارند که به کلینیک‌های خصوصی بروند. شفاخانه‌ی ولایتی پنجشیر باید بخش دندان خود را معیاری کند.»

این بیماران، از وزارت صحت عامه می‌خواهند که به مشکل کم‌بود امکانات درمانی به ویژه در بخش دندان توجه و زمینه‌ی دست‌رسی بیماران به خدمات درمانی در ولایت‌ها را فراهم کند.

در سوی دیگر، خواجه‌آقا غفوری، معاون ریاست صحت عامه‌ی پنجشیر، کم‌بود امکانات درمانی در بخش دندان در مرکزهای درمانی این ولایت را می‌پذیرد و می‌گوید: «در سطح پنجشیر دو داکتر دولتی در دو مرکز صحی داریم که در بخش درمان آبسی و کشیدن دندان کار می‌کنند.»

غفوری، می‌افزاید که در ۱۴۰۲ حدود ۱۵ هزار تن برای درمان بیماری‌های دندان شان به این دو مرکز درمانی در پنجشیر مراجعه کرده اند.

پزشکان در شفاخانه‌ی ولایتی پروان، نیز می‌گویند که سال گذشته نزدیک به ۲۰ هزار تن برای درمان بیماری‌های دندان شان به این مرکز مراجعه کرده که بیش‌تر آنان زنان بوده اند.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

صالحه، دندان‌پزشک در شفاخانه‌ی ولایتی پروان، می‌گوید: «۲۰ هزار تن از بیماران که کودکان و مردان نیز اند، ثبت کتاب مراجعه‌کنندگان شده اند؛ در شعبه‌ی دندان بیش‌ترین شان خانم‌های باردار بودند؛ علت آن هم کم‌بود ویتامین سی، مولتی‌ویتامین‌ و کلسیم است.»

بر اساس آمار ارائه‌شده از سوی ریاست‌های صحت عامه‌ی پروان و پنجشیر، در یک سال پسین ۳۵ هزار تن برای درمان بیماری‌های دندان شان به مرکزهای درمانی در این دو ولایت مراجعه کرده اند.

بیماران زن در پروان و پنجشیر در حالی از دست‌رسی‌نداشتن به خدمات درمانی در بخش بیماری‌های دندان شکایت دارند که سه ماه پیش صندوق پشتیبانی از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف)، اعلام کرد که نُه میلیون و ۵۰۰ هزار شهروند افغانستان در مکان‌هایی زندگی می‌کنند که به خدمات درمانی دست‌رسی ندارند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: