وزارت صحت عامه امروز در  یک نشست خبری در کابل از «روز جهانی بهداشت» با شعار سلامت من، حق من است، گرامی‌داشت کرد.

قلندر عباد، سرپرست وزارت صحت عامه، می‌گوید که در سراسر افغانستان ۱۲ هزار بستر فعال وجود دارد که برای عرضه‌ی خدمات بهداشتی به بیماران کافی نیست و این وزارت برای دست‌رسی شهروندان افغانستان به خدمات بهداشتی، به ۴۵ هزار بستر فعال نیاز دارد.

او می‌افزاید: «برای دست‌رسی به خدمات صحی همگانی به ۴۵ هزار بستر فعال نیاز داریم که برای آن پزشکان و کارمندان و تجهیزات لازم است. ما از نهاد‌های بین‌المللی می‌خواهیم که با وزارت صحت در بخش‌های گوناگون هم‌کاری کنند.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

به گفته‌ی سرپرست وزارت صحت عامه، در هر ۱۰کیلومتری افغانستان، ۱.۵ درصد خدمات بهداشتی به شهروندان ارائه می‌شود.

در سوی دیگر، شماری از باشندگان ولایت‌های گوناگون، می‌گویند که به خدمات معیاری کم‌تر دست‌رسی دارند. آن‌ها، از وزارت صحت عامه، می‌خواهند که دست‌رسی شهروندان به خدمات معیاری را در ولایت‌های شان فراهم کند.

شمس‌الحق، باشنده‌ی پروان، می‌گوید: «ما در ولایت خود به خدمات معیاری دست‌رسی کم‌تر داریم و ناچار شدیم که کودک خود را به شفاخانه‌ی صحت طفل بیاورم؛ چون پزشکان گفتند که توان درمان کودک ما را در ولایت ندارند.»

حسن، باشنده‌ی غزنی نیز، می‌گوید: «در غزنی خدمات بهداشتی کم‌تر است. ما ناچار شدیم که کودک خود را به مرکز بیاوریم. خواست ما از حکومت این است که خدمات صحی معیاری را در ولایت ما فراهم کند.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

محمد‌اقبال صادق، سرطبیب شفاخانه‌‌ی صحت طفل اندراگاندی اما از وزارت صحت عامه، می‌خواهد که برای پیش‌گیری از رفتن بیماران به بیرون از کشور برای درمان بیماری شان، باید برنامه‌های ارتقای ظرفیت را روی دست بگیرد.

او می‌افزاید: «پول بیش‌تر مردم برای درمان مصرف می‌شود؛ زیادتر مردم به خارج می‌روند. دولت مکلف است که پزشکان را به بیرون از کشور برای ارتقای ظرفیت روان کند تا مردم در کشور‌های دیگر سرگردان نشوند.»

۷ اپریل، در ۱۹۴۸ از سوی سازمان جهانی بهداشت به هدف رسیدگی به خدمات بهداشتی معیاری از سوی کشورها روز جهانی «بهداشت» نام‌گذاری شده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: