مسئولان بخش درمان بیماران توبرکلوز یا سل در بدخشان، می‌گویند، شیوع ویروس کرونا، روند درمان این بیماران را با مشکل روبه‌رو کرده است.

آنان می‌گویند، پیش از شیوع کرونا روند درمان بیماران مبتلا به سل ۹۴ درصد موفقیت‌آمیز بود و سالانه شماری زیادی را درمان می‌کردند، اما اکنون همه‌گیری کرونا بر روند درمان این بیماران سایه‌افگنده است.

دکتر قطب‌الدین برومند، مسئول بخش توبرکلوز در شفاخانۀ ولایتی فیض‌آباد می‌گوید که در سال جاری خورشیدی یک‌هزار و ۵۰ بیمار مبتلا به سل در مرکز و ولسوالی‌های این ولایت شناسایی شده‌اند، اما از این میان تنها ۱۵۰ تن آنان زیر درمان قرار گرفته‌اند.

آقای برومند می‌گوید، محدودیت‌های برخاسته از شیوع ویروس کرونا و شباهت‌های علایم کلینیکی بیماری توبرکلوز با بیماری کووید ۱۹، روند واقعه‌یابی بیماران توبرکلوز را برای پزشکان دشوار ساخته است.

به گفتۀ او، سرفۀ دوام‌دار، گلودرد، درد عضلات، بی‌حوصله‌گی از مهم‌ترین نشانه‌های کیلینکی بیماری سل است و این نشانه‌ها در مبتلایان ویروس کرونا نیز دیده می‌شود.

مسئولان بخش توبرکلوز در شفاخانۀ ولایتی استاد برهان‌الدین ربانی در بدخشان می‌گویند، ۵۷ درصد افراد مبتلا به این بیماری در این ولایت زنان و ۴۳ درصد دیگر آن مردان هستند.

بخش درمان بیماران سل در ریاست صحت بدخشان با هزینۀ بیش از ۴۰ هزار دالر از کمک‌های ایالات متحدۀ آمریکا با فناوری و وسایل پیشرفته مجهز شده است و به گفتۀ پزشکان، این فناوری در تشخیص بیماران مقاوم توبرکلوز بسیار موثر است و دیگر نیازی نیست که افراد مبتلا به این بیماری برای تشخیص به کابل بروند.

در حال حاضر ۳۱ مرکز تشخیص و درمان بیماری سل در ولسوالی‌های بدخشان فعال است و کارمندان صحی از زمان تشخیص بیماری سل در افراد تا زمان صحت‌یابی آنان را زیر نظارت جدی قرار می‌دهند.

در بدخشان به دلیل نبود امکانات غذایی و فقر شدید، بیماری سل نیز زیاد است و در سال‌های گذشته هزاران مبتلا به این بیماری درمان شده‌اند.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: