بیکاری، ناداری و گرسنهگی به علت ادامۀ جنگ و ناامنی در بخشهایی از غور به ویژه بخشهای دوردست این ولایت سبب متبلاشدن شماری از کودکان به سوءتغذیه شده است. شماری از خانوادههای که کودکانشان به این بیماری مبتلا شدهاند، میگویند که بیشتر شبها با شکم گرسنه میخوابند.
گلاحمد، پدری که کودکش که به سوءتغذیه مبتلاشده به سلاموطندار میگوید که به علت فقر، گرسنهگی و ادامۀ جنگ نمیتواند غذایی مناسب را برای خانوادهاش تهیه کند. این تنها گلاحمد، نیست که فرزندش به سوءتغذیه مبتلاشده، بلکه دهها خانوادۀ دیگر نیز هستند که به دلایل مختلف کودکانشان به این بیماری دچار شدهاند.
شکریه، مادری که فرزندش به سوءتغذیه متبلا است نیز میگوید، به دلیل فقر و تنگدستی کودکش با وزن کم به دنیا آمده است.
عبداللطیف رحیمی، سرپرست ریاست صحت غور میگوید، با آنکه آمار رسمی از کودکان مبتلا به سوءتغذیه در این ولایت ندارند، اما بر بنیاد سروی «اسمارات» که در سال ۲۰۱۶ میلادی ارایه شد، ۸.۴ درصد کودکان به سوءتغذیه مبتلااند. کمخونی، تغییر رنگ چشمها، مشکلات تنفسی و پایینبودن مقاومت بدن کودکان از علایم سوءتغذیه میباشند.
اعضای شورای ولایتی غور نیز از وضعیت بدی زندهگی مردم در این ولایت نگرانی میکنند و میگویند، با آنکه جامعه جهانی میلیونها دالر به افغانستان کمک کرده است، اما با آنهم بیش از ۸۰ درصد مردم این ولایت با فقر و گرسنهگی دستوپنجه نرم میکنند.
عبدالحمید ناطقی، عضو شورای ولایتی غور، نهادهای مربوط را در زمینۀ رسیدهگی به وضعیت کودکان مبتلا به سوءتغذیه به بیتوجهی متهم میکند.
سال گذشته صندوق کودکان ملل متحد یا یونیسف اعلام کرد که دو میلیون کودک در افغانستان به دلیل سوءتغذیه نمیتوانند به رشد کامل برسند.
به تازهگی جامعه جهانی در نشست ژینوا، کمک ۱۳ میلیارد دالری را برای چهارسال آینده به افغانستان تعهد کرده است. اکنون دیده شود که این کمکها چه تغییراتی را در زندهگی و بهبود وضعیت شهروندان افغانستان به ویژه کودکان مبتلا به سوءتغذیه به وجود خواهد آورد.