شماری از اعضای هیأت گفت‌وگوکنندۀ صلح دولت در دوحه می‌گویند، به طالبان پیشنهاد کرده‌اند که پیش از آجندا روی مشروعیت و عدم مشروعیت جنگ جاری از منظر دینی با آنان گفت‌وگو کنند، اما طالبان تاکنون به این پیشنهاد آنان پاسخی نداده‌اند.

عبدالحفیظ منصور، عضو هیأت گفت‌وگوکنندۀ صلح دولت به سلام‌وطندار می‌گوید که از هیأت گفت‌وگوکنندۀ طالبان خواسته‌اند پیش از آجندا، عالمان دو طرف در روشنایی قرآن و حدیث در مورد مشروعیت و عدم مشروعیت جنگ در برابر رسانه‌ها گفت‌وگو کنند. به گفتۀ منصور، اگر دو طرف به یک توافق برسند، بسیاری از مشکلات در مورد انتخاب آجندا حل می‌شود؛ اما طالبان هنوز این پیشنهاد را نپذیرفته‌اند.

غلام‌فاروق مجروح، دیگر عضو هیأت گفت‌وگوکنندۀ صلح دولت در قطر می‌گوید، آجندایی که مربوط هیأت دولت می‌شود، تدوین شده که دارای شش بخش است و به طرف مقابل نیز سپرده شده؛ اما طرف مقابل هنوز پاسخی نداده است. به گفتۀ مجروح، آنان برای بحث روی مشروعیت یا عدم مشروعیت جنگ افغانستان از منظر دین نیز آماده‌اند.

تلاش کردیم دیدگاه هیأت گفت‌وگوکنندۀ گروه طالبان را نیز در این باره داشته باشیم، اما موفق نشدیم.

محمدحسن حقیار، عضو پیشین گروه طالبان و از تحلیل‌گران سیاسی می‌گوید، مسألۀ مشروعیت جنگ از آغاز شامل آجندای دو طرف نبود. به گفتۀ او، شاید به همین دلیل است که طالبان برای گفت‌وگو در این زمینه حاضر نمی‌شوند.

این در حالی‌ست که پیش از این گزارش‌هایی منتشر شده که از ۱۰ روز به این‌سو گفت‌وگوها میان هیأت‌های گفت‌وگوکنندۀ بین‌الافغانی بر سر انتخاب آجندا متوقف شده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: