دفتر هم‌آهنگ‌کننده‌ی کمک‌های انسان‌دوستانه‌ی سازمان ملل متحد (اوچا)، به تازگی با پخش گزارشی هشدار داده که دو-سوم ۴۰۱ ولسوالی‌ افغانستان، به مواد منفجره آلوده است و این مسئله، بازگشت‌کنندگان تازه‌ی افغان را به دلیل ناآشنایی از خطرهای این مواد در مناطقی که به آن بازمی‌گردند، در آسیب‌پذیری شدیدی قرار می‌دهد.

در بخشی از گزارش اوچا آمده است: «سه میلیون تن در شعاع یک کیلومتری ماین‌ها و بقایای مواد منفجره‌ی جنگ زندگی می‌کنند و بیش از ۶۰ تن-بیش‌تر کودکان-هر ماه کشته یا معلول می‌شوند. جمعیت‌های عودت‌کننده نیز آسیب‌پذیر هستند؛ زیرا آن‌ها از مناطقی که به آن بازمی‌گردند، آگاهی ندارند.»

در گزارش دفتر هم‌آهنگ‌کننده‌ی کمک‌های انسان‌دوستانه‌ی سازمان ملل متحد، نوشته شده که ولایت‌های ارزگان، کندز، هلمند، کندهار، کنر، بادغیس، فاریاب، ننگرهار، غزنی، فراه، میدان‌وردک و سمنگان، از ماین‌های به‌جامانده از جنگ به شدت متأثر است.

سلام‌وطندار را در شبکه‌ی «ایکس» دنبال کنید

هم‌زمان با نگرانی اوچا از خطرهای مواد منفجره‌ی به‌جامانده از جنگ برای بازگشت‌کنندگان، نورالدین رستم‌خیل، رییس انسجام و هم‌آهنگی ماین‌پاکی وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث، می‌گوید که برای آگاهی‌دهی بازگشت‌کنندگان، اخیراً ۲۲ تیم آگهی‌دهی در مرزهای افغانستان جابه‌جا شده اند.

او می‌افزاید: «از آغاز ۲۰۲۳ تا کنون، ۲۵۰ حادثه در نتیجه‌ی انفجار ماین‌های به‌جامانده در افغانستان داشته‌ایم؛ ۴۴۱ کشته و زخمی داشته است. تیم‌های ما هم در مرزها برای آگهی‌دهی مقرر شده که در تورخم هفت تیم، در اسپین‌بولدک پنج تیم، هرات چهار تیم و در نیمروز شش تیم، مقرر شده اند. تلاش داریم که تیم‌ها بیش‌تر شود.»

محمد عزیز، باشنده‌ی غور و از قربانیان انفجار ماین‌های به‌جامانده از جنگ و نوراحمد، از نزدیکان یکی از قربانیان انفجار ماین‌های به‌جامانده از جنگ در غزنی، از حکومت خواستار توجه جدی در بخش ماین‌پاکی و کمک با قربانیان اند.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

محمد عزیز، می‌گوید: «پشت رمه رفتم، نفهمیدم ماین زیر خاک است، پایم را که سرش ماندم، مرا بالا کرد، بی‌هوش شدم و به هوش که آمدم، در شفاخانه بودم. گفتند پاهایت را از دست دادی. مکتب هم می‌روم، دو ساعت راه است، خیلی خسته می‌شوم.»

نوراحمد، نیز می‌گوید: «چند شب پیش در منطقه‌ی نانی ولسوالی اندر غزنی یک حادثه شد، یک کودک کشته شد و چندین تن زخمی شدند. یکی از زخمیان که زن بود، وضعیتش خیلی خراب بود.»

اوچا در حالی از آسیب‌پذیری بازگشت‌کنندگان افغان از ماین‌های به‌جامانده از جنگ، هشدار می‌دهد که اخیراً روند اخراج اجباری شهروندان افغانستان از پاکستان و ایران شدت گرفته است و روزانه هزاران تن از این دو کشور به افغانستان بازگشتانده می‌شوند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: