کمیتۀ دادخواهی خبرنگاران افغانستان از ادامۀ سوءاستفاده‌ها از نام خبرنگاران نگرانی می‌کند. شماری از خبرنگاران امروز با برگزاری یک نشست خبری در کابل ادعا دارند که نهادهای پشتی‌بان رسانه‌ها با استفادۀ سوء از نام خبرنگاران پول هنگفت به‌دست آورده‌اند، اما این پول به خبرنگاران آسیب‌پذیر که در وضعیت بد اقتصادی قرار دارند، توزیع نشده است.

مبین موحد، یک تن از خبرنگاران، می‌گوید در روزهای پسین فهرستی در شبکه‌های اجتماعی دست‌به‌دست می‌شود که نشان می‌دهد حجت‌الله مجددی، رئیس انجمن ژورنالیستان آزاد افغانستان افرادی را که تجربۀ خبرنگاری ندارند، برای انتقال به بیرون از کشور به یک نهاد خارجی معرفی کرده؛ در حالی ‌که این کار خلاف قانون است.

این خبرنگار می‌افزاید: «نهادهای حامی خبرنگاران از نام من و شما استفاده و پول‌های هنگفت را حیف‌ومیل کرده‌؛ اما بیش‌تر آنان با خانواده و قوم خود به خارج از کشور فرار کرده‌اند. در حالی که ما هنوز افغانستان هستیم و در شرایط بد کار می‌کنیم.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

در همین حال، حجت‌الله مجددی، رئیس انجمن ژورنالیستان آزاد افغانستان، این مکتوب را جعلی می‌خواند و می‌گوید: «توطئه در برابر انجمن ژورنالیستان به‌عنوان یگانه نهادی که برای حمایت از آزادی بیان و خبرنگاران کار می‌کند، صورت گرفته است. ما جست‌وجو داریم که این را که راه‌اندازی کرده است. من مطمئن هستم هرگاه تحقیق شود، ثابت می‌شود که چنین چیزی صورت نگرفته است.»

از سویی هم، شماری دیگر از خبرنگاران ادعا دارند که در روند تخلیۀ خبرنگاران به بیرون از کشور، فساد صورت گرفته است و نهادها با استفاده از هویت خبرنگاران واقعی، افراد دیگری را از افغانستان بیرون کرده‌اند.

مریم هوتک، یک تن دیگر از خبرنگاران، در این باره می‌گوید: «انتظار ما از نهادهایی که به‌نام خبرنگار کار کرده، کمیسیون ایجاد کرده و پول به‌دست آورده و یا افراد را به کشورهای بیرون انتقال داده‌اند، این است که حق به مستحق داده نشده است. به‌جای خبرنگاران واقعی، دیگران به بیرون از کشور انتقال داده شده‌اند.»

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

خبرنگاران از نهادهای پشتی‌بان رسانه‌ها می‌خواهند که سوءاستفاده از نام خبرنگار را متوقف کند. آنان هم‌چنان از نهادهای بین‌المللی می‌خواهند که از نهادهای پشتی‌بان رسانه‌ها در افغانستان پشتی‌بانی نکنند.

این همه در حالی بیان می‌شود که پس از تسلط امارت اسلامی بر کشور، روند تخلیۀ افراد آسیب‌پذیر به بیرون از کشور آغاز شد؛ در حالی که ادعاها در تقلب بر این روند هنوز جریان دارد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: