محمد عبدالکبیر، معاون سیاسی ریاست‌الوزرای امارت اسلامی، شام گذشته‌ (دوشنبه، ۲۰‌ حمل) در دیدار و ضیافت افطاری با مسئولان و نمایندگان شماری از رسانه‌ها و شماری از تحلیل‌گران سیاسی، از آنان خواسته است که در گزارش‌ها و خبرهای‌ شان واقعیت‌ها را بازتاب بدهند و برای ازبین‌بردن «نفاق» و تقویت «وحدت» کار کنند.

به نقل از خبرنامه‌ی ارگ، عبدالکبیر در این دیدار هم‌چنان گفته است که تبلیغات منفی به شیوه‌های مختلف در برابر افغان‌ها و حکومت سرپرست جریان دارد و به گفته‌ی او، رسانه‌های داخلی مکلف اند واقعیت‌های جامعه را بازتاب بدهند.

معاون سیاسی ریاست‌الوزرا، افزوده است: «در دو سال گذشته به خاطر نفاق‌افکنی تلاش‌های گسترده صورت گرفته و اکنون نیاز است تا به خاطر ازبین‌بردن نفاق و تقویت وحدت، کار کنید. دشمنان افغانستان نمی توانند تحولات امنیتی و اقتصادی و سیاسی جاری در کشور را تحمل کنند و به همین خاطر تلاش می کنند تا ذهنیت مردم را در جهت منفی تغییر دهند که موفق نخواهند شد.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

با این حال، مسئولان شماری از رسانه‌ها و خبرنگاران، می‌گویند که بازتاب واقعیت‌ها کار مشترک رسانه‌ها و شریک‌سازی اطلاعات از سوی سخن‌گویان وزارت‌خانه‌ها است.

شماری از خبرنگاران در کابل با گلایه از محدودیت‌ها در دست‌رسی به موقع به اطلاعات، می‌گویند که بیش‌تر وقت‌ها ناچار می‌شوند گزارش‌های شان را بدون نظر مسئولان و ناتکمیل پخش کنند.

زیارمل، خبرنگار در کابل، می‌گوید: «خبرنگاران همیشه در تلاش این هستند که حقایق جامعه و مردم را بازتاب دهند؛ ولی با مشکلات روبه‌رو اند. دست‌رسی به اطلاعات کم شده؛ مسئولان و سخن‌گویان دقیق و به وقت اطلاعات را در دست‌رس ما قرار نمی‌دهند؛ ما ناچار می‌شویم بدون معلومات آن‌ها، ناتکمیل گزارش خود را نشر کنیم. برای بازتاب حقایق، شما نیز باید با ما هم‌کاری کنید.»

مهدی، دیگر خبرنگار در کابل، نیز می‌گوید: «تا کنون خبرنگاران با چالش‌های جدی روبه‌رو استند؛ حق دست‌رسی به اطلاعات خلاف قانون رسانه‌ها و بازداشت‌ها از مشکلات سد راه ما است. اطلاعات هم به اسرع وقت به دست‌رس ما قرار نمی‌گیرد.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

از سویی ‌هم، مسئولان شماری از رسانه‌ها، می‌گویند که باید قانون رسانه‌های همگانی نهایی شود تا رسانه‌ها در چهارچوب آن، صلاحیت‌ها و مسئولیت‌های شان را پیش ببرند.

صفت‌الله، مسئول یکی از رسانه‌ها، می‌گوید که خلای قانون رسانه‌های همگانی، فعالیت رسانه‌ها را  دچار ابهام کرده ‌است. «قانونی باید برای فعالیت رسانه‌ها تنظیم  شود تا تکلیف، مسئولیت و صلاحیت شان مشخص شود. برای پیوستگی، برای دفاع از حقوق خبرنگاران، باید این قانون تکمیل شود. در روشنایی قانون رسانه‌ها، صلاحیت و مسئولیت شان مشخص می‌شود.»

با این همه، معاون سیاسی ریاست‌الوزرا، در دیدار شام گذشته با مسئولان و نمایندگان شماری از رسانه‌ها و شماری از تحلیل‌گران سیاسی، بر تعهد امارت اسلامی برای پشتیبانی از فعالیت رسانه‌ها در چهارچوب منافع ملی و احکام اسلامی تأکید کرده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: